|
Et Suyu (Koyun eti ve kemiğinden) |
|
A.L.O.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc52332
Gönderme Tarihi: 31.May.2010
2,084 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo koyun eti ile parçalanmış bir kaç koyun kemiğini tencereye koyup üstünü örtecek kadar su doldurunuz. Sonra orta ateşte 5 saat kaynattıktan sonra üzerinden köpüğünü alıp bir kaba astardan geçiriniz. Soğuyunca üzerinde donan yağı alıp suyu kaldırınız. Birkaç gün kullanmak için süzdükten sonra bir miktar su ilâvesiyle iki taşım kaynatınız. Sonra indirip bir kâsede serin bir yerde saklayınız ve gerektiğinde kullanınız.
|
|