1) 1 adet orta boy havuç, 1 adet orta boy kereviz, 1 adet orta boy pırasa (yalnız beyazı).
2) Pırasa ve havucu uzunlamasına 4 parçaya yarınız. Kerevizi yuvarlak 1'er santim kalınlığında dilimleyiniz. Dilimlediğiniz kerevizi tekrar 1 santim kalınlığında dilimleyip, dilimlenmiş parçaları lira kalınlığında kesiniz. Pırasa ve havucu da aynen kesiniz.
3) Köylü biçimi doğranmış sebzenin durumu şu olmalıdır: Bir madeni lirayı ortadan 4'e bölerseniz 4 adet üçgen meydana gelir. İşte bu şe-kile biz, köylü usulü sebze kesme, deriz.
4) Kesilen sebzeleri tuzu bol kaynar suda 15 dakika haşlayıp, suyunu süzdürerek üzerine soğuk su koyunuz. Et suyu veya konsome tam servise hazır olduğu zaman, sebzeyi susuz olarak ilâve ediniz.
Not: 500 gram köylü biçimi doğranmış sebze, 10 kişilik konsome veya et suyuna kâfi gelir. Yani, 1 kişiye net 50 gram doğranmış sebze yeterlidir.
|