|
|
Et Suyu (İLİKLİ) |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc79808
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2012
3,355 defa indirildi / yazdırıldı
|
1) Kemikleri 10'ar santim uzunluğunda testere ile kesiniz ve kesilen kısmın üzerine kemiği oturtarak tam kemik kısmının kenarına satırın burnu ile vurunuz. Kemiğin kolaylıkla açıldığını ve iliğin meydana çıktığını .göreceksiniz. Bu şekilde ilikleri hazırlayıp lira gibi yuvarlak bir biçimde kesiniz.
2) Kaynar suya atıp bir defa kaynatıp buzlu suyun içerisine çıkartınız.
3) Et suyu veya konsome ile birlikte bir kişiye 5 dilim ilik hesap ederek servis yapınız.
Not: İlik, sığırın kaval kemiğinden ve budundaki yuvarlak kemiklerden çıkar.
|
|
Et Suyu (İLİKLİ) Tarifleri Balkabağı Çorbası Tarifleri
|
|