| 
 
 
 | 
Kuzu Eti Sote | 
  | 
Perihan Erek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74165 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2012 
30,711 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr kuzu eti (kemiksiz)
 
1 fincan sıvı yağ
 
2 adet soğan
 
4 adet sivri biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Soğanı soyduktan sonra incecik doğrayın. Sivri biberin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra ince yuvarlaklar halinde kesin. Domatesleri soyup çekirdekleri çıkardıktan sonra tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğanları 1 çorba kaşığı sıvı yağla pembeleşene kadar kavurun. Sivri biberi ilave edip iki dakika daha kavurun daha sonra içine domatesleri ekleyin. 1/2 lt (2.5 su bardağı) su ilave ettikten sonra tuz karabiber ve kekik katıp 10-15 dakika hafif hafif kaynatın. Garnitür akıcı kıvamda olmalıdır. Genişçe bir tavayı ocakta iyice kızdırın. İçine bir çorba kaşığı sıvı yağ ilave ettikten sonra doğranmış etleri katın ve kızarana kadar kavurun. İçine tuz ve karabiber ilave edip hazırladığınız sebzeli karışımı ekleyin. Yemeğiniz servise hazırdır. Not: Bu yemeğe benzer sote olacak etlerin yumuşak ve çabuk pişen etlerden seçilmesi gerekir. Örneğinbonfilekuzu eti piliç ciğer vb. Et ve garnitür ayrı ayrı pişirilip daha sonra birleştirilmelidir. Çünkü sote usulü pişirme yöntemine uygun olması için etin kavrulurken kızarması gerekir.
  
 | 
ET SOTE | 
  | 
selami 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2007 
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19391 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2007 
5,024 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
200 gr. yağsız dana eti 
 
1/4 orta boy soğan
 
1 adet orta boy domates 
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 adet sivri biber
 
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
Az tuz, 
 
karabiber
 
 
Hazırlanışı
 
Soğan ve doğranmış et zeytinyağında düşük ısıda kavrulur. Küçük kareler şeklinde doğranmış sivri biber, domates, salça, az tuz ve karabiber eklenip pişirilir. Et sote tabağa alınıp domatesle servis edilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gülsuyu" tarafından gönderildi. 27.03.2019
  
 | 
Et Sote | 
  | 
lekelimelek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6927 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2006 
3,858 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
250 gram kuşbaşı doğranmış kemiksiz kuzu eti,
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
 
6 sap taze soğan,
 
4 diş sarımsak,
 
2 orta boy domates,
 
2 sivri biber,
 
200 gram kültür mantarı,
 
yarım çay kaşığı karabiber,
 
yarım çay kaşığı kekik,
 
yarım çay kaşığı pul biber,
 
tuz
 
 
Yapılışı:
 
Etleri yıkayın, kurulayın, üzerlerine 1 kaşık zeytinyağı ile karabiber ekin ve harmanlayın. Taze soğanları ayıklayın ve 1 santim uzunluğunda doğrayın. Sarmısağı ayıklayın ve bütün bırakın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın, sivri biberlerin tohumlarını boşaltın ve ince halkalar şeklinde kesin. Kültür mantarını limonlu suda bekletin. Üzerindeki siyahlıkları temizleyin, küçüklerini ikiye ve büyüklerini dörde bölün. Kalan zeytinyağını kızdırın, etleri tavay atın, tavayı ateş üzerinde oynatarak veya tahta bir kaşık ile hızlı hızlı çevirerek renkleri değişene kadar 5-6 dakika sote edin. Ayıklanıp doğranmış taze soğan, sarımsak, domates, sivri biber ve mantarı katın, tavayı örtüp altını kısın, on dakika daha hepsini birlikte pişirin. Ateşten almadan önce tuz, karabiber koyun ve karıştırın. Tavanın altını söndürdükten sonra pul biber ve kekiği ekin ve sofraya getirin. Taze soğan yerine piyaz şeklinde doğranmış kuru soğan kullanabilirsiniz. Sivri biber kullanmadan önce acılık derecelerini kontrol ediniz. Et sote içine koyduğunuz domatesin suyu ile pişecek olsa da suyu azaldığı takdirde biraz su ekleyebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.02.2021
  
 | 
Et Sote | 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9686 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006 
3,796 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. sote et
 
1 baş soğan
 
1  çay kaşığı karabiber
 
2 domates
 
1  çay bardağı sıvı yağ
 
2 sivri biber
 
karabiber, tuz, kekik
 
 
Soğanı rendeleyin, 1 çay bardağı sıvı yağ ile pembeleştirin. Eti ilave edip kavurun Zar şeklinde doğranmış domatesleri ete katın, kısık ateşte domatesler suyunu çekene kadar kaynatın, doğranmış sivri biberleri ilave edin. Tuz ve karabiberi katıp 2 su bardağı koyarak kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan önce 1 tatlı kaşığı kekik ilave ederek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 25.07.2015
  
 | 
Et Sote | 
  | 
sudenaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2009 
Mesajlar: 40 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36999 
Gönderme Tarihi: 30.May.2009 
3,278 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 kg. sotelik et
 
3 adet kuru soğan
 
Domates salçası
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğan yemeklik şekilde kesilip isteğe bağlı miktarda domates salçası ve biraz tuz ile az yağda kavrulur. Soğanlar pembeleşip salça piştikten sonra sotelik etler de eklenerek tekrar rengi dönene kadar çevrilir. Düdüklü tencerede 1 bardak su koyularak 30 dakika pişirilir. Daha sonra kıvam vermek ve yemeğin suyunu çektirmek için düdüklü tencerenin ağzı açılarak 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Yemeğimiz servise hazır.
  
 | 
Et Sote | 
  | 
çark 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 05.07.2020 
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151613 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020 
3,203 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gram sotelik et
 
1 adet kuru soğan
 
2-3 adet biber
 
2-3 adet domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karışık baharat
 
 
Dana etini sotelik olacak şekilde küçük küçük doğrayın.
 
Domateslerin de kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
 
Biberlerin içlerini temizleyip biraz büyük boyutlarda doğrayın.
 
Son olarak soğanı yemeklik doğrayın.
 
Ardından uygun bir tencerede yağı kızdırın.
 
Etleri tencereye ekleyerek etraflarını mühürleyene kadar yüksek ateşte karıştırın.
 
Suyunu çeken etlere soğan ve biberleri de ilave edin. Karıştırarak kapağını kapatın.
 
Sebzeler diriliğini kaybedene kadar soteleyin ve sonrasında domates ile salçayı ilave edin.
 
Güzelce kavurun ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişirmeye devam edin.
 
Domateslerimiz de kavrulduktan sonra sıcak suyu ve dilediğiniz baharatları, tuzu ekleyerek tencerenin kapağını kapın.
 
Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
 
Soğutmadan servis edin.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
Alaçatı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Çeşme | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24736 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2008 
3,115 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram kuzu eti (kemiksiz)
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
4 adet patates
 
Tuz
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
 
Eti ufak ufak ufak doğrayıp suyunu çekene kadar yağda kavurun. Soğanları küçük küçük doğrayıp ete katın sararsın. Domatesleri de soyup doğrayın. Sivri biberi de doğrayıp ete katın ve 20 dakika pişirin. Patatesleri kızartıp yanında garnitür olarak servis yapın.
  
 | 
ET SOTE | 
  | 
Nurcan Öz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.08.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26860 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2008 
3,035 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Kişilik Malzemeler
 
1,5 kilo dana veya kuzu kuşbaşı
 
2 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
2 baş soğan
 
Az karabiber
 
Az kekik
 
Az tuz
 
1 çay bardağı su
 
 
Hazırlanışı
 
Soğanlar bir tencereye halka halka doğranır. Sarımsaklar üçe bölünür, tencereye atılır. Et de ilave edilerek harlı ateşte etin rengi hafifçe sararana kadar 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Diğer tarafta rendelenmiş domates (istenirse Vı kaşık salça) ilave edilir. 1-2 kez daha karıştırılıp pişmeye bırakılır. Su eklenir ve ineceğine yakın karabiber, tuz, 1 yemek kaşığı kekik ilave edilip 1-2 taşım kaynadıktan sonra yemeğin altı kapatılır. Yemeğin pişme süresi 1 saattir.
  
 | 
Et Sote | 
  | 
saniyem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.08.2011 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66423 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2011 
2,791 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kuşbaşı et
 
2 adet soğan
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 adet biber
 
1 çay bardağı sıcak su
 
100 gr. mantar
 
1 çorba kaşığı krema
 
Karabiber, pulbiber, tuz
 
 
Yemeklik doğranmış soğan, margarin ve eti bir tencerede 5-6 dakika kavurun. Üzerine salça ve sivri biberi ilave edip, kavurmaya devam edin. Sıcak suyu da ekleyip, 5 dakika pişirin. İri doğranmış mantarları ve kremayı ete ilave edin. Baharatlarını da koyup, koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
  
 | 
ET SOTE | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75560 
Gönderme Tarihi: 07.May.2012 
2,776 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
900 gram kuzu eti
 
2 adet kuru soğan
 
5 adet sivribiber
 
4 adet domates
 
100 gram margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
 
İnce kıydığımız kuru soğanları, margarin yağında pembeleştirelim.
 
Ufak ufak kestiğimiz kuzu etlerini ilave edip, soğanlar ile kavuralım.
 
Yuvarlak kestiğimiz sivribiberleri de ilave ederek, 1-2 dakika daha kavuralım.
 
Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri, yeterince tuzu ve baharatını ilave edip, ara sıra karıştırarak ağzı kapalı olarak orta kuvvetteki ateşte pişirelim.
  
 | 
Et Sote | 
  | 
Suzanna 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2008 
Mesajlar: 28 Şehir: Roma | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72979 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2012 
2,606 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr kuşbaşı et
 
1 adet soğan
 
1 paket mantar
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber
 
1 çay kaşığı elma sirkesi
 
 
Eti, mümkünse teflon bir tencereye 1 çay bardağı su ile koyun. Suyunu çekmeye yakın sirkesini ilave edin. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, mantarlarıda ikiye bölerek büyük parçalar haline getirin. Doğranan malzemeleride ete koyun, yağını ve baharatlarınıda ilave edin. Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra tuzunuda ilave edip, kavrulunca altını kapatın.
  
 | 
Et Sote | 
  | 
canseza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73842 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012 
2,523 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 GR KUŞBAŞI ET (DANA)
 
2 TANE DOMATES
 
1 TANE KURUSOĞAN
 
3 DİŞ SARIMSAK
 
2 KAŞIK SALÇA
 
2 KAŞIK TEREYAĞI
 
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
 
AZ ŞEKER
 
 
DOMATES-KURUSOĞAN-SALÇA-TUZ-ŞEKER VE SARIMSAĞI ROBOTTAN GEÇİRİYORUM TENCEREDE TEREYAĞI İLE SOTELEDİĞİM ETLERİN ÜZERİNE İLAVE EDİP 15 DK DÜDÜKLÜ TENCEREDE PİŞİRİYORUM.
  
 | 
Et Sote | 
  | 
dolma 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.01.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131470 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2018 
2,508 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr sotelik et
 
1 adet büyük soğan
 
3-4 adet sivri biber
 
2-3 adet domates
 
Maydanoz
 
Yarım yemek kaşığı tereyağı
 
Zeytinyağı
 
Kekik
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz. Sonra etleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Biraz soteledikten sonra baharatları, biber ve domatesi, maydanozu ilave edip karıştırıyoruz. Etlerin üzerine gelecek kadarda su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
aman avcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2013 
Mesajlar: 30 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94469 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2013 
2,486 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kaşık margarin
 
1 kg kuşbaşı et
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2 adet biber
 
1 adet domates
 
1 tutam tuz karabiber kekik
 
 
Öncelikle soğanı, ayıklayıp rendeleyelim, tavaya sıvıyağı ve margarini alıp ocakta soğanlar pembe olana kadar soteli yelim. Eti ilave edelim kavuralım, suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
 
Biz bu arada, domates ve biberleri yıkayalım, ince ince keselim. Suyunu ceken, etin içine önce domatesi ilave edip domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra küçük doğradığımız sivri biberleri ilave edelim. Biberleri sote ettikten sonra, tuzunu, karabiberini ayarlayalım, 2 bardak sıcak suyu katalım kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Pişen et soteye son olarak kekik ilave edip, ocaktan alalım. Et sote servise hazırdır.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.02.2021
  
 | 
Et Sote | 
  | 
kasabanınnamusu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2007 
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74614 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012 
2,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg dana kuşbaşı (kuzu eti de olabilir)
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet sivribiber
 
1 adet domates
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Soğanı ayıklayıp rendeleyelim, tavaya sıvıyağı alıp ocakta soğanlar pembe olana kadar soteli yelim. Eti ilave edelim kavuralım, suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım. Biz bu arada, domates ve biberleri yıkayalım, ince ince keselim. Suyunu ceken, etin içine önce domatesi ilave edip domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra küçük doğradığımız sivri biberleri ilave edelim. Biberleri sote ettikten sonra, tuzunu, karabiberini ayarlayalım, 2 bardak sıcak suyu katalım kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Pişen et soteye son olarak kekik ilave edip, ocaktan alalım. Et sote servise hazırdır.
  
 | 
Et Sote | 
  | 
kamyoncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103232 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2014 
2,089 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo sotelik et
 
1 adet soğan
 
3 adet domates
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 sivri biber
 
Karabiber, tuz kekik
 
 
Önce kıyılmış soğanları yağda kavurun ardından içine etleri atıp 10 dakika kadar güzelce pişirin. Etler pişmeye başlayınca içine domatesleri, biberleri ve az miktar da suyunu koyup kapağını kapatın. 35 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilavın yanında sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146135 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2019 
1,907 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg dana kuşbaşı et
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
1 diş sarımsak
 
3 adet sivri biber
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Kırmızı pul biber
 
Tuz
 
 
Kuşbaşı etler düdüklü tencereye alınır, yeteri kadar su ve tuz ilavesi ile ateşe konur, pim çıktıktan sonra 25 dakika pişirilir.
 
Soğanlar ve biberler doğranır, sarımsak ince kıyılır, ayrı bir tencerede sıvı yağ ilavesi ile kavrulur.
 
Soğanların üzerine düdüklüde pişmiş etler suyu süzülerek eklenir, bir süre daha kavrulur.
 
Üzerine küçük doğranmış domates, tuz ve pul biber eklenir.
 
Düdüklüdeki et suyundan 3 kepçe eklenerek, 10 dakika daha pişirilir, ateş kapatılır.
 
Sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
berika 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2020 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148182 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2020 
868 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram sotelik et
 
1 adet soğan
 
2 adet domates
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 su bardağı su
 
2 adet sivri biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
Kekik
 
 
Soğanı ince ince doğrayın.
 
Tavayı ocağa alın ve yağı kızdırın.
 
Soğanı tavaya ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Biberi de doğrayıp tavaya ilave edin.
 
Ardından eti ekleyip ara ara karıştırarak soteleyin.
 
Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve etin üzerine ekleyin.
 
Tuz, kekik ve karabiberi de ilave edip karıştırın.
 
Yaklaşık 2 su bardağı su ekleyip kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
Pastacıı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 39 Şehir: Hakkari | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152071 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2020 
762 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
800 gram kadar kuşbaşı ya da julyen doğranmış et
 
3 yeşil biber
 
1 kırmızı biber
 
2 adet minik dogranmış domates
 
1 büyük soğan
 
3 4 diş sarimsak
 
Sıvı yağ ya tereyağ
 
Kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Kırmızı toz biber
 
Kırmızı pul biber
 
 
Öncelikle tavayı en büyük ocağa koyalım ve iyice kızdıralım. 5 dakika kadar tavayı kızması için bekletin. Etleri kızgın tavaya atıp karıştırarak pişirin.
 
Suyunu çekince kontrol edin etin türüne göre pişme işlemi gecikebilir. Eğer etiniz pişmemişse ve etin suyu kalmadıysa içerisine su eklemeniz ve pişirmeye devam etmeniz gerekir.
 
Etler olurken ayrı bir tava da soğan sarımsak ve biberleri az sıvı yağ ile kavurun.
 
Domates ekleyip biraz karıştırıp hazırda bekletin. Pişen etlere domatesli karışımı ilave edip kısık ateşte biraz daha pişirin. En son baharatları ekleyip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163494 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2022 
743 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dana eti
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı da tereyağı
 
1.5 su bardağı sıcak su
 
2 orta boy domates
 
3 adet yeşil biber
 
1 orta boy soğan
 
Birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Öncelikle bir tencerede sıvıyağ ile tereyağını salçalarla birlikte kavurmaya başlayın. Kavurma işlemi devam ederken, soğanınızı ince bir şekilde doğrayın ve karışıma ekleyerek kavurmaya devam edin. Bu esnada yeşil biberleri de içine atın. Sırada etlerimiz var. Kuşbaşı doğranmış eti, tencereye koyun ve kavurun. Doğradığınız domatesleri de ekleyin. Sıra geldi baharatlara. Karabiber, kekik ve pul biberi karışıma ekleyerek karıştırın. Son olarak sıcak suyu da ekleyerek kısık ateşte yemeği pişmeye bırakın. Etler yumuşadıktan sonra tuzu da ekleyin ve suyunu çektikten sonra eti ocaktan alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |