| 
 
 
 | 
Et Sote | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179805 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2024 
139 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram sotelik dana eti
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
2 adet orta boy domates
 
4 adet orta boy yeşil biber
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
 
Et sote hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
 
Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri, yarım ay şeklinde doğrayın.
 
Tercihen döküm bir tavada zeytinyağını kızdırın. Küçük parçalar halinde sotelik doğradığınız dana etini tavaya alın.
 
Suyunu salmaması, lezzet ve vitamin değerini hapsetmesi için; yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan eti mühürleyin.
 
Mühürleme işlemi sonrasında dış kısmı renk alan etleri tavayı aralarda sallayarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin.
 
Yemeklik doğradığınız soğanları katıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün. Aralarda karıştırarak sırasıyla, doğranmış yeşil biber ve domatesleri katın.
 
Biber ve domates salçasını sıcak su ile sulandırdıktan sonra azar azar tavaya ekleyin. Üzerine bir kapak kapatıp, pişirme işlemini yüksek ateşte sürdürün.
 
Salçalı suyunda lokum gibi yumuşayana kadar pişen etlere; taze çekilmiş tane karabiber, kekik ve tuzu katıp, son bir kez karıştırın.
 
5 dakika daha pişirdiğiniz et soteyi lezzetli suyuyla birlikte servis tabaklarına alın. Sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
Not: Etleri yıkamak yerine süzgeçte bekletip, kanını süzdürün. Kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra tavaya alın. Etin yağsız ve bonfile gibi yumuşak bir kısımdan sotelik olarak doğrandıktan sonra kullanılması sonucu olumlu yönde etkilemekte, pişme süresini kısaltmaktadır. Sotenin lezzetini arttırmak için pişirme işleminin sonuna doğru küçük bir miktar tereyağı ekleyebilirsiniz. Et soteye arzuya göre; arpacık soğan, sarımsak ve mantar ekleyebilirsiniz.
  
 | 
Et Sote | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179269 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2024 
139 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo dana kuşbaşı
 
2 soğan büyük
 
2 tatlı biber çarliston
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
Et suyu
 
Sıvı yağ
 
 
Etimizi üzerini geçecek şekilde düdüklüde 20 dakika haşlayalım etimiz daha yumuşak ve ağızda dağılıyor. Tavaya yağ ve soğanları alalım pembeleşince biberleri atıp kızartalım. Etimiz piştikten sonra tavaya alıp bir iki çevirip salçasını ekleyelim. Sonra etimizin suyundan üzerini geçecek şekilde ekleyip tuzunu biberini atıp
 
hafif ateşte pişirelim. Ben ilaveten buzlukta dondurduğum et suyu ekledim. 10 dakika pişme süresi yeterli.
  
 | 
Et Sote | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178670 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2024 
148 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kuşbaşı et
 
6 adet çarli biber
 
2 adet kapya biber
 
1 adet domates
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı pulbiber
 
1 tatlı kaşığı isot
 
1 diş sarımsak
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
 
Öncelikle eti kuşbaşı doğrayalım tavaya alalım suyu salıp çekene kadar pişirelim etiniz geç pişen türden ise ekstra kaynamış su ilave ederek lokum kıvamında pişirelim.
 
İyice pişen ete sıvı yağı ekleyelim kavurmaya başlayalım sırayla biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Salça ve baharatını da ekleyip karıştıralım.
 
Son olarak domates ve tuzu ekleyip kapağını kapatalım yüksek ateşte suyunu salıp, yağda kavrulmaya geçene dek pişirelim.
  
 | 
Et Sote | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177811 
Gönderme Tarihi: 18.May.2024 
261 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Yarım kg sotelik dana eti
 
1 orta boy kuru soğan
 
2 adet yeşil ve kırmızı biber
 
2 adet domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
Kimyon
 
 
Öncelikle ısıtılmış wok tavaya eti alıp, kendi suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Zeytinyağını ekleyip, biraz daha kavurun. Üzerine doğranmış soğan biberleri ekleyin. Biber ve soğanlar renk değiştirince, baharat ve salçayı ekleyin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edip, 5 dakika daha pişirip, ocağın atını kapatın.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164088 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2022 
305 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.semhome.com.tr
 
 
7 parça bonfile ya da antrikot et 
 
5 adet yesil biber 
 
5 adet küçük acı biber 
 
1 adet kırmızı biber 
 
4 adet çeri domates ya da 1 adet orta boy domates 
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bütün sebzeleri güzelce yıkadıktan sonra yesil ve kırmızı biberlerin boyutu büyük ise jülyen olarak yesil-kırmızı biberleri dograyın. 
 
Etleri Aircook kabının içine yerlestirin, küçük acı biberleri ve varsa çeri domatesleri bütün olarak üstlerine koyun eger orta boy domatesle yapıyorsak domatesi birkaç parçaya ayırıp içine atın.
 
Dogradıgımız yesil ve kırmızı biberleri de üstüne koyup tuz karabiber ekledikten sonra içerisine 1 çay kasıgı zeytinyagı ekleyin.
 
Aircook kabını sallayarak ya da kasık yardımıyla karıstırın ve Aircook ısı ayarını 200 dereceye getirin zamanlayıcıyı 25 dk ayarlayın ve pismeye bırakın.
 
Etlerin diger taraflarının kızarması için etleri çevirin.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163494 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2022 
743 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dana eti
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı da tereyağı
 
1.5 su bardağı sıcak su
 
2 orta boy domates
 
3 adet yeşil biber
 
1 orta boy soğan
 
Birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Öncelikle bir tencerede sıvıyağ ile tereyağını salçalarla birlikte kavurmaya başlayın. Kavurma işlemi devam ederken, soğanınızı ince bir şekilde doğrayın ve karışıma ekleyerek kavurmaya devam edin. Bu esnada yeşil biberleri de içine atın. Sırada etlerimiz var. Kuşbaşı doğranmış eti, tencereye koyun ve kavurun. Doğradığınız domatesleri de ekleyin. Sıra geldi baharatlara. Karabiber, kekik ve pul biberi karışıma ekleyerek karıştırın. Son olarak sıcak suyu da ekleyerek kısık ateşte yemeği pişmeye bırakın. Etler yumuşadıktan sonra tuzu da ekleyin ve suyunu çektikten sonra eti ocaktan alın.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158673 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2021 
316 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg kuşbaşı dana veya kuzu eti
 
1 tane orta boy soğan
 
2 tane domates
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay bardağı sıvı yağı
 
2 tane sivri biber
 
Tuz
 
Kekik
 
 
Soğanlar ince ince doğranarak bir tavada kavrulur ve et ilave edilerek suyu çekene kadar pişirilir.
 
Biberler ve domatesler yıkanarak doğranır ve hazır hale getirilir.
 
Suyunu çeken ete önce biberleri sonra da domatesleri ilave edilir ve domates suyunu çekene kadar pişirilir.
 
Tuz ve karabiber ile biraz su ekleyip pişmeye bırakılır.
 
Ocaktan almadan biraz kekik serpilir ve bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirilir, servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152718 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2020 
550 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr dana eti
 
1.5 su bardağı sıcak su
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
3 yeşilbiber
 
1 kapya biber
 
2 orta boy domates
 
1 orta boy soğan
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı pul biber
 
½ çay kaşığı tane karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Geniş bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın. Salçaları ekleyip kavurmaya başlayın.
 
Soğanı incecik doğrayın ve salçada kavurun. İnce doğranmış yeşil ve kapya biberi de tencereye alın.
 
Kuşbaşı doğranmış dana etini tencereye alın. Kızgın ateşte birkaç dakika etleri kavurun.
 
Doğranmış domatesi de tencereye alın. Pul biber, tane karabiber ve kekiği tencereye alın.
 
Sıcak suyu tencereye ekleyin, tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
 
Etler yumuşadıktan sonra tuzu da ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın.
 
Suyunu çeken et soteyi ocaktan alın.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
Pastacıı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 39 Şehir: Hakkari | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152071 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2020 
762 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
800 gram kadar kuşbaşı ya da julyen doğranmış et
 
3 yeşil biber
 
1 kırmızı biber
 
2 adet minik dogranmış domates
 
1 büyük soğan
 
3 4 diş sarimsak
 
Sıvı yağ ya tereyağ
 
Kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Kırmızı toz biber
 
Kırmızı pul biber
 
 
Öncelikle tavayı en büyük ocağa koyalım ve iyice kızdıralım. 5 dakika kadar tavayı kızması için bekletin. Etleri kızgın tavaya atıp karıştırarak pişirin.
 
Suyunu çekince kontrol edin etin türüne göre pişme işlemi gecikebilir. Eğer etiniz pişmemişse ve etin suyu kalmadıysa içerisine su eklemeniz ve pişirmeye devam etmeniz gerekir.
 
Etler olurken ayrı bir tava da soğan sarımsak ve biberleri az sıvı yağ ile kavurun.
 
Domates ekleyip biraz karıştırıp hazırda bekletin. Pişen etlere domatesli karışımı ilave edip kısık ateşte biraz daha pişirin. En son baharatları ekleyip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
çark 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 05.07.2020 
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151613 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020 
3,203 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gram sotelik et
 
1 adet kuru soğan
 
2-3 adet biber
 
2-3 adet domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karışık baharat
 
 
Dana etini sotelik olacak şekilde küçük küçük doğrayın.
 
Domateslerin de kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
 
Biberlerin içlerini temizleyip biraz büyük boyutlarda doğrayın.
 
Son olarak soğanı yemeklik doğrayın.
 
Ardından uygun bir tencerede yağı kızdırın.
 
Etleri tencereye ekleyerek etraflarını mühürleyene kadar yüksek ateşte karıştırın.
 
Suyunu çeken etlere soğan ve biberleri de ilave edin. Karıştırarak kapağını kapatın.
 
Sebzeler diriliğini kaybedene kadar soteleyin ve sonrasında domates ile salçayı ilave edin.
 
Güzelce kavurun ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişirmeye devam edin.
 
Domateslerimiz de kavrulduktan sonra sıcak suyu ve dilediğiniz baharatları, tuzu ekleyerek tencerenin kapağını kapın.
 
Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
 
Soğutmadan servis edin.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
zümra 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.05.2020 
Mesajlar: 23 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150785 
Gönderme Tarihi: 26.May.2020 
658 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet soğan
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
5 yemek kaşığı sıvı yağ
 
500 g kuşbaşı et
 
2 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
Karabiber
 
Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
 
Tuz
 
 
Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alın. Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
 
Tencerenin kapağını kapatın ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
 
Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edin.
 
Ardından pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştırın. Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını tekrar kapatın. Etin pişmesini kontrol edin ve en son tuzunu da ekleyerek biraz daha piştikten sonra ocağın altını kapatın.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
berika 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2020 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148182 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2020 
868 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram sotelik et
 
1 adet soğan
 
2 adet domates
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 su bardağı su
 
2 adet sivri biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
Kekik
 
 
Soğanı ince ince doğrayın.
 
Tavayı ocağa alın ve yağı kızdırın.
 
Soğanı tavaya ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Biberi de doğrayıp tavaya ilave edin.
 
Ardından eti ekleyip ara ara karıştırarak soteleyin.
 
Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve etin üzerine ekleyin.
 
Tuz, kekik ve karabiberi de ilave edip karıştırın.
 
Yaklaşık 2 su bardağı su ekleyip kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146135 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2019 
1,907 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg dana kuşbaşı et
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
1 diş sarımsak
 
3 adet sivri biber
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Kırmızı pul biber
 
Tuz
 
 
Kuşbaşı etler düdüklü tencereye alınır, yeteri kadar su ve tuz ilavesi ile ateşe konur, pim çıktıktan sonra 25 dakika pişirilir.
 
Soğanlar ve biberler doğranır, sarımsak ince kıyılır, ayrı bir tencerede sıvı yağ ilavesi ile kavrulur.
 
Soğanların üzerine düdüklüde pişmiş etler suyu süzülerek eklenir, bir süre daha kavrulur.
 
Üzerine küçük doğranmış domates, tuz ve pul biber eklenir.
 
Düdüklüdeki et suyundan 3 kepçe eklenerek, 10 dakika daha pişirilir, ateş kapatılır.
 
Sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
dolma 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.01.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131470 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2018 
2,508 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr sotelik et
 
1 adet büyük soğan
 
3-4 adet sivri biber
 
2-3 adet domates
 
Maydanoz
 
Yarım yemek kaşığı tereyağı
 
Zeytinyağı
 
Kekik
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz. Sonra etleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Biraz soteledikten sonra baharatları, biber ve domatesi, maydanozu ilave edip karıştırıyoruz. Etlerin üzerine gelecek kadarda su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
kamyoncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103232 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2014 
2,089 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo sotelik et
 
1 adet soğan
 
3 adet domates
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 sivri biber
 
Karabiber, tuz kekik
 
 
Önce kıyılmış soğanları yağda kavurun ardından içine etleri atıp 10 dakika kadar güzelce pişirin. Etler pişmeye başlayınca içine domatesleri, biberleri ve az miktar da suyunu koyup kapağını kapatın. 35 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilavın yanında sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Et Sote | 
  | 
aman avcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2013 
Mesajlar: 30 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94469 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2013 
2,486 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kaşık margarin
 
1 kg kuşbaşı et
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2 adet biber
 
1 adet domates
 
1 tutam tuz karabiber kekik
 
 
Öncelikle soğanı, ayıklayıp rendeleyelim, tavaya sıvıyağı ve margarini alıp ocakta soğanlar pembe olana kadar soteli yelim. Eti ilave edelim kavuralım, suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
 
Biz bu arada, domates ve biberleri yıkayalım, ince ince keselim. Suyunu ceken, etin içine önce domatesi ilave edip domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra küçük doğradığımız sivri biberleri ilave edelim. Biberleri sote ettikten sonra, tuzunu, karabiberini ayarlayalım, 2 bardak sıcak suyu katalım kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Pişen et soteye son olarak kekik ilave edip, ocaktan alalım. Et sote servise hazırdır.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.02.2021
  
 | 
ET SOTE | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75560 
Gönderme Tarihi: 07.May.2012 
2,776 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
900 gram kuzu eti
 
2 adet kuru soğan
 
5 adet sivribiber
 
4 adet domates
 
100 gram margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
 
İnce kıydığımız kuru soğanları, margarin yağında pembeleştirelim.
 
Ufak ufak kestiğimiz kuzu etlerini ilave edip, soğanlar ile kavuralım.
 
Yuvarlak kestiğimiz sivribiberleri de ilave ederek, 1-2 dakika daha kavuralım.
 
Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri, yeterince tuzu ve baharatını ilave edip, ara sıra karıştırarak ağzı kapalı olarak orta kuvvetteki ateşte pişirelim.
  
 | 
Et Sote | 
  | 
kasabanınnamusu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2007 
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74614 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012 
2,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg dana kuşbaşı (kuzu eti de olabilir)
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet sivribiber
 
1 adet domates
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Soğanı ayıklayıp rendeleyelim, tavaya sıvıyağı alıp ocakta soğanlar pembe olana kadar soteli yelim. Eti ilave edelim kavuralım, suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım. Biz bu arada, domates ve biberleri yıkayalım, ince ince keselim. Suyunu ceken, etin içine önce domatesi ilave edip domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra küçük doğradığımız sivri biberleri ilave edelim. Biberleri sote ettikten sonra, tuzunu, karabiberini ayarlayalım, 2 bardak sıcak suyu katalım kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Pişen et soteye son olarak kekik ilave edip, ocaktan alalım. Et sote servise hazırdır.
  
 | 
Kuzu Eti Sote | 
  | 
Perihan Erek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74165 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2012 
30,711 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr kuzu eti (kemiksiz)
 
1 fincan sıvı yağ
 
2 adet soğan
 
4 adet sivri biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Soğanı soyduktan sonra incecik doğrayın. Sivri biberin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra ince yuvarlaklar halinde kesin. Domatesleri soyup çekirdekleri çıkardıktan sonra tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğanları 1 çorba kaşığı sıvı yağla pembeleşene kadar kavurun. Sivri biberi ilave edip iki dakika daha kavurun daha sonra içine domatesleri ekleyin. 1/2 lt (2.5 su bardağı) su ilave ettikten sonra tuz karabiber ve kekik katıp 10-15 dakika hafif hafif kaynatın. Garnitür akıcı kıvamda olmalıdır. Genişçe bir tavayı ocakta iyice kızdırın. İçine bir çorba kaşığı sıvı yağ ilave ettikten sonra doğranmış etleri katın ve kızarana kadar kavurun. İçine tuz ve karabiber ilave edip hazırladığınız sebzeli karışımı ekleyin. Yemeğiniz servise hazırdır. Not: Bu yemeğe benzer sote olacak etlerin yumuşak ve çabuk pişen etlerden seçilmesi gerekir. Örneğinbonfilekuzu eti piliç ciğer vb. Et ve garnitür ayrı ayrı pişirilip daha sonra birleştirilmelidir. Çünkü sote usulü pişirme yöntemine uygun olması için etin kavrulurken kızarması gerekir.
  
 | 
Et Sote | 
  | 
canseza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73842 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012 
2,523 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 GR KUŞBAŞI ET (DANA)
 
2 TANE DOMATES
 
1 TANE KURUSOĞAN
 
3 DİŞ SARIMSAK
 
2 KAŞIK SALÇA
 
2 KAŞIK TEREYAĞI
 
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
 
AZ ŞEKER
 
 
DOMATES-KURUSOĞAN-SALÇA-TUZ-ŞEKER VE SARIMSAĞI ROBOTTAN GEÇİRİYORUM TENCEREDE TEREYAĞI İLE SOTELEDİĞİM ETLERİN ÜZERİNE İLAVE EDİP 15 DK DÜDÜKLÜ TENCEREDE PİŞİRİYORUM.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |