| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Et Kavurması (Zonguldak) Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Et Kavurması (Zonguldak) |  
|  | lati Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.09.2014
 Mesajlar: 35
 Şehir: Rize
 | Kısa URL: https://ml.md/lc102754 Gönderme Tarihi: 05.Kas.2014
 1,826 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 750 gr yağsız kuşbaşı dana eti
 2 çorba kaşığı margarin
 2 adet soğan
 1 adet orta boy havuç
 2 adet domates
 15 adet mantar
 4 adet yeşil biber
 Tuz
 Karabiber
 
 Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun.
 Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp ta çekene dek pişirin.
 Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin.
 Kazınıp yıkandıltan sonra tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana dek çevirin.
 Yıkanıp dilimlenmiş mantarları ilave edin.
 Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
 Kapağını kapatıp etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirin.
 Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |