| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Güveç | 
 
  | 
gülsuyu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141526 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2019 
813 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
200 gram kuzu kuşbaşı et
 
100 gram taze fasulye
 
1 adet orta boy patates
 
2 adet kabak
 
2 adet patlıcan
 
1 diş sarımsak
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
2 adet yeşil biber
 
Yarım su bardağı su
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Tencere içine kuşbaşı etleri döşeyin. Kuru soğanı ince ince doğrayıp etlerin üzerine ekleyin. Yeşil biberleri ve taze fasulyeleri önce yıkayıp, ortadan ikiye bölün ve etin üzerine katın. Patatesleri soyup küp küp doğrayarak ekleyin, patlıcanları ve kabakları alaca soyun, küp küp doğrayarak güvece ekleyin. 1 diş sarımsak ve domatesleri de ekleyin. Son olarak 1 kahve fincanı sıvı yağı ve yarım su bardağı suyu, tuz da ekleyerek tencerenin ağzını kapatın.
 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun. 1-1,5 saat pişirdikten sonra güveci servis tabağına ters çevirerek ve sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Et Güveç | 
 
  | 
irşat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.11.2013 
Mesajlar: 28 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93691 
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2013 
1,979 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
www.electrolux.com
 
 
600 gr sığır eti
 
Tuz
 
Karabiber 
 
Un 
 
10 gram tereyağı
 
1 soğan
 
2 tatlı kaşığı esmer şeker 
 
2 tatlı kaşığı domates salçası 
 
500 ml sığır eti suyu 
 
 
Sığır etlerini küpler halinde kesin, tuz ve biber ekleyin ve çok az un serpin. 
 
Yağı bir tavada eritin ve et parçalarını kızartın. Sonra bir güveç kabına yerleştirin. 
 
Soğanı soyup ince ince doğrayın, çok az yağla hafif kızartıp tabağa, etin üzerine koyun. 
 
Esmer şekeri, domatess alçasını ve et suyunu karıştırın, kızartma kabına koyup kaynatın.
 
Ardından etin üzerine dökün (ettamamen örtülmelidir). 
 
Üzerini kapatıp cihaza verin, 120 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Et Güveç Tarifleri Biftek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |