Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bonfile Tarifleri > ET ELMASİYESİ (1 adet - 7,628 defa bakıldı)

ET ELMASİYESİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ET ELMASİYESİ

Yurdagül Düşsel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.06.2010
Mesajlar: 23
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc52720
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2010
1,989 defa indirildi / yazdırıldı




Tavuğun göğüs eti, güvercin ve bazı av etleri (bunları tencerede kızartıp soğuyunca derilerini soyup doğrayacaksınız) dana eti, beyin, dil balığı bunları ayrı ayrı haşlayıp süzüp, soğuyunca; yumurta, maydanoz yaprağı, trüf, mantar v.b. bir parça bunları hazırlayınız. Fakat bazılarının noksan olmasında sakınca yoktur. Sonra bir silindir kalıbı buza gömünüz. Yukardaki pelteden ılıtıp içine bir santim kalınlığında akıtınız. Donduktan sonra üstüne bu malzemeden düzenle bir sıra yerleştirip üzerine yine pelteden bir santim akıtınız. Bu da donunca yine malzemeden bir kat daha yerleştiriniz. Böylece kat kat yapıp kalıbı doldurunuz. Ancak etleri kalıbın kenarına temas ettiriniz. Diğer malzemeyi peltenin içine gömmek suretiyle yerleştiriniz ve boş kalan yerlerini pelte ile doldurunuz. Pelte iyice donunca kalıbı buzdan çıkarınız. Yemek zamanı kalıbı ılık suya sokup birkaç saniye sonra çıkarıp tabağa çeviriniz. Etrafını kırmızı turp ve yeşil salata ile süsleyip servis yapınız.

Not: Elmasiye, kenarlı bir tepsiye de yapılır. Şöyle ki, tepsiyi buz üstünde gayet düz oturtup içine 1 santim kalınlığında pelteyi dökünüz. Bu da donunca tepsiyi ılık sudan geçiriniz. Sonra düz bir yere bozmayarak çeviriniz. Keskin bıçakla muntazam parçalar çıkarıp tabağa istif ediniz. Etrafını salata ile süsleyip servis yapınız.






ET ELMASİYESİ Tarifleri Bonfile Tarifleri



(1 adet ET ELMASİYESİ 7,628 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort