|
|
ET DOLMASI |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc73786
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2012
1,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gr. iç yağı
50 gr. ufalanmış ekmek içi
Biraz maydanoz, dereotu
Tuz
Karabiber
1 yumurta
4 parça büyük biftek
25 gr. margarin
25 gr. un
750 gr. et suyu
Fırını önceden orta hararette ısıtın. Bir yumurta sarısını çırpıp iç yağı, kıyılmış dereotu ve maydanoz, tuz ve karabiberle iyice karıştırın. Etleri bir bıçağın tersi ile dövüp hazırladığınız bu içi üzerlerine yayın. Rulo yapıp iple bağlayarak veya kürdanla tutturun ve margarinde kızartın. Sonra etleri bir fırın kabına dizin. Kızartma margarinine unu katıp kavurun, et suyunu ilave edin. Bu karışımı etlerin üstüne dökerek fırında 1,5 saat pişirin.
|
|
ET DOLMASI Tarifleri Dolmalar
|
|