| 
 
 125 gram tereyağı
 160 gram beyaz çikolata
 4 adet yumurta
 1 su bardağı pudra şekeri
 1,5 su bardağı un
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 1 tutam tuz
 12 adet kayısı
 Sos için:
 1 çorba kaşığı espresso kahve
 5 çorba kaşığı su
 2 çorba kaşığı toz şeker
 200 ml krema
 
 Tereyağı ve çikolatayı bir kaba alıp benmari usulü eritin. Tahta kaşıkla karıştırarak tamamen eriyince ocaktan alın. Ilındıktan sonra yumurta ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru yağlanmış kalıba yayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp dörde bölün. Kayısı dilimlerini hamura saplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Sos için, kahveyi, su ve şekerle bir cezveye koyun. Kaynayınca kısık ateşe alıp, suyunu çekmesini sağlayın. Koyulaşınca kremayı ekleyin. Karıştırarak 1-2 dakika daha kaynatın. Sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın. Keki kalıbında soğutup dilimleyin. Sosla birlikte servis yapın.
 
 Not: Espresso yerine, keki hazırlarken, nescafe de kullanabilirsiniz.
 
 
  
 
 |