| 
 
| 
 
 
 | 
 
Esmer Turta | 
 
  | 
agali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2006 
Mesajlar: 31 Şehir: Aliağa/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3968 
Gönderme Tarihi: 22.May.2006 
2,838 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
20-25 adet savayer bisküvi
 
4 su bardagi süt
 
6-7 yemek kasigi un
 
5 yemek kasigi toz seker
 
1 paket vanilya
 
4-5 yemek kasigi kakao
 
Üzeri için :
 
Yarim paket toz çikolata sosu
 
1.5 su bardagi süt
 
Ara malzemesi:
 
1 çay bardagi file Antep fistigi
 
100 gr bitter çikolata
 
1 yumurta aki
 
Yarim fincan seker
 
10 damla limon
 
Süslemek için:
 
Yarim fincan toz kakao
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Savayer bisküvileri kaliba yanlari dolduracak sekilde döseyin. Süt ile
 
malzemeleri pisirin, mikserle çirpin. Aralara bir kat krema fistik bir kat
 
bisküvi döseyin. Agzini streç film ile kapatin. 2 saat buzdolabinda
 
dinlendirin.
 
Servis tabagina ters çevirin. Çikolata sosu pisirip üzerine gezdirin.
 
Yumurta akini, sekeri ve limonu kar haline gelene kadar çirpin. 150
 
derecedeki firinda 25 dakika pisirin. Beze hamurlarini pastanin üzerine
 
sekilli koyun. Toz kakaoyu üzerine serpip servise sunun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Esmer Turta Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |