|
|
Eskişehir Çöreği |
|
EnginAr
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Bayrampaşa |
Kısa URL: https://ml.md/lc6586
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2006
4,665 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur Malzemesi:
1 Bardak suyun içine 1,5 çorba kaşığı toz maya,1 kesme şekeri konularak kabarması beklenir. Kabardıktan sonra içine,
1 yumurta,
1/2 bardak yoğurt,
1/2 bardak sıvı yağ,
1/2 kilo un,
Tuz
katılarak hamur yapılır. Hamurun üzerini sıcak tutmak için bir örtü yada kapak kapatılır.Hamurun kabarması beklenir. Diğer yandan hamurun iç malzemesi hazırlanmaya başlanır.
İç malzemesi için;
1 büyük soğan
1 sivri biber
250 gr.kıyma
1,5 domates
tuz-karabiber
Tavanın içine az yağ konularak önce soğanlar öldürülür, diğer malzemeler sırasıyla konularak fazla kavurmadan biraz çevrilir.
Küçük bir kasenin içine parmaklarımızı batırmak için sıvı yağkonur. Hamur kabardıkdan sonra ufak bir parça kopartılıp yağlı parmaklarla hafifçe içi açılıp malzemesi konur üzeri kapatılır ters çevrilerek tepsiye aralıksız dizilir.
Üzerine;
1 yumurta çırpılır, içine 3-4 kaşık yoğurt ve az yağ konularak karıştırılır. Hamurların üzerine kaşık kaşık dökülür. Üzerine susam-çörek otu serpilip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.
ML® Eskişehir Çöreği için tıklayın
|
|
Eskişehir Çöreği Tarifleri Çankırı Yemekleri
|
|