|
|
ESKALOP ÇALISI |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12124
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2007
1,813 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi İçin) :
600 gram çalı fasulyesi,
30 gram margarin yağı,
1 baş soğan,
1 demet maydanoz,
1 tatlı kaşığı merzengûş otu,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 kaşık kadar un,
1/5 litre çiğ krema,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı: Çalı fasulyesinin iki uçlarını ve iki yanlarını kayırcasına kesip sertleşmiş liflerini atmalı. Sonra bunları ilk kez uzunlamasına ikincisinde de yanlamasına ikiye doğramalı, kaynar tuzlu suya atıp haşlamalı (fasulyelerin parlak yeşil renklerini kaybetmemeleri için bunları kabın ağrım örtmeden haşlamalı).
Bir güvece margarin yağıyle rendelenmiş soğanı koymalı ve tahta bir kaşıkla karıştırarak soğanı kavurmalı. Bunların rengi pembeleşince ezilmeyecek kadar haşlanmış fasulyeleri süzerek kaynar sudan çıkarmalı ve güvece boşaltmalı. Üzerine yeteri kadar tuzla karabiberi ve ketalde merzengûş otunu serpmeli. Tahta kaşıkla karıştırarak fasulyeleri beş dakika kadar orta ısılı ateşte pişirmelî Sonra çırpılmış çiğ kremayı üzerine dökmeli. Unu da serperek kattıktan sonra bir taşım kaynatmalı.
Salça koyulaşınca güveci ateşten indirip içindekileri bir koklet veya dana eskalopunun yanı sıra garnitür olarak servis yapmalı.
|
|
ESKALOP ÇALISI Tarifleri Kuru Biber Tarifleri
|
|