İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
500 Gr Yeşil Erkek Soğan
1 Yemek Kaşığı Karışık Salça
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tuz
250 Gr Çökelek Veya Çömlek Peyniri
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Su Bardağı Su
Ekmek Veya Yufka Kurusu
Taze soğanlar yıkanır, yaklaşık olarak 1 cm uzunluğunda doğranır.
Tencereye tereyağı konur, eriyince içine zeytinyağı ve doğranan soğanlar ilave edilerek kavrulur.
Soğanların rengi değişince salça ilave edilir ve 5 dakika kaynatılır.
Daha sonra tencerenin kapağı açılır ve malzemeler alt üst edilir.
Malzemelerin üzerine pul biber, tuz ve su dökülür, ateş kısılıp tencerenin kapağı kapatılır.
Birkaç dakika tencereye çökelek konur, kapağı kapatılır ve 2-3 taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Çukur bir tabak içinde kuru yufka parçaları dökülür, üzerine pişen malzeme gezdirilerek servis edilir.
|