| 
 
| 
 
 
 | 
 
ERİTME PEYNİRLİ BÖREK | 
 
  | 
buket 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.02.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22032 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2008 
4,661 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamur malzemesi
 
1.5 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Yarım paket kabartma tozu
 
Yarım su bardağı su
 
Tuz
 
İç malzeme:
 
3-4 patates
 
12 karper peynir
 
3-4 dal maydanoz
 
3 dal taze soğan
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı su
 
 
Un, sıvıyağ, kabartma tozu, 1 tutam tuz ve suyu karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Top şeklinde kapatıp üzerini nemli bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin.
 
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
 
Patatesleri soyup haşlayın ve püre haline getirin. Maydanoz ve taze soğanı yıkayıp kıyın. Sıvıyağ, tuz ve karabiberle birlikte püreye ekleyip karıştırın.
 
Hamurun üçte ikisini ayırıp merdane ile kalıptan biraz büyük olacak şekilde açın. Kalıbı yağlayıp hamuru yerleştirin. Püreli karışımı yayıp üzerine karper peynirlerini yerleştirin.
 
Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp peynirlerin üzerine kapatın. Alttaki hamurun taşan kenarlarını içe doğru kıvırın. Yumurta sarısını su ile çırpıp böreğin üzerine sürün ve fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ERİTME PEYNİRLİ BÖREK Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |