| 
 
 Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
 
 1 Lt Süt
 1 Çay Bardağı Erişte (125 MI)
 2 Su Bardağı Su
 1 su Bardaktan Biraz Az Şeker
 2 Yemek Kaşığı Nişasta
 Vı Çay Kaşığı Tuz
 1 Paket Vanilya
 
 Eriştelerimizi 2 su bardağı su ile hiç su kalmayacak şekilde haşlayarak pişiriyoruz.
 Pişen eriştelerimizin üzerine süt ilave ediyoruz.
 Yarım çay kaşığı tuz ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca şeker ilave edip 5 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
 Nişastamızı yarım çay bardağı ile inceltip yavaş yavaş kaynayan karışımımıza ilave edip hızlıca karıştırıyoruz 1 paket vanilyamızı da ilave edip 5 dk daha pişiriyoruz.
 Kaselere alarak servis ediyoruz.
 
 Not: Toz antepfıstığı, toz fındık, tarçın ile de servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 |