| 
 
| 
 
 
 | 
 
Erişteli Sahur Pilavı (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39299 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2009 
3,562 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
 
bu bölümümüzde Ramazan'a özgü tok tutma özelliğine sahip...
 
güzel bir pilav tarifi paylaşacağız
 
adı; "Erişteli Sahur Pilavı"
 
öncelikle malzemelerimizi öğrenelim
 
sonra birlikte yapımına geçelim
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
1 su bardağı erişte
 
1 adet kuru soğan
 
1 su bardağı rendelenmiş domates
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
5 su bardağı su
 
1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
 
ve 1 tatlı kaşığı tuz
 
malzeme listesinden sonra pilavın yapımına geçebiliriz
 
çok çabuk yapabileceğimiz bir pilav
 
üstelik dediğimiz gibi tok tutma özelliği de var
 
soğanımızı doğruyoruz
 
tenceriyi ateşe yerleştirdik, 1,5 çay bardağı yağımızı bırakıyoruz
 
biraz ısınmasını bekliyoruz
 
ve 1 su bardağı erişteyi kavurmak üzere aktarıyoruz
 
eriştelerimiz sararmaya başladı
 
evet istediğimiz renk bu, erişteler kahverengiye yaklaştı
 
şimdi az evvel doğradığımız soğanı ekleyebiliriz
 
soğanın çabuk yumuşaması için; tuzu da katıyoruz
 
soğan da şeffaflaştıktan sonra, sıra domates salçasına geldi
 
rendelediğimiz domatesi de ilave ediyoruz
 
domates kaynayana kadar pişiriyoruz
 
şimdi sıra 2 su bardağı yıkadığımız süzdüğümüz bulgura geldi
 
ilave ediyoruz, yapışması doğaldır,
 
şimdi karıştırırken tane tane olur
 
bulgurlar renk değiştirene kadar karıştırmamız yeterli
 
şimdi üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz
 
şöyle bir karıştırıyoruz
 
ve kapağını kapatıyoruz
 
kaynama noktasına geldikten sonra...
 
orta ateşte 10 - 12 dakika pişiriyoruz
 
kaynama başladı, artık ateşi kısık ayara alıp...
 
dediğimiz gibi 10 - 12 dakika pişiriyoruz
 
pilavın pişmesine az bir zaman kaldı az sonra kapatabiliriz
 
evet pilavımız suyunu çekti
 
arzu ederseniz arasına emici bir bez yerleştirebilirsiniz
 
ama bulgur pilavında çok gerekli değil
 
yarım saat dinlensin, sonra servise sunabiliriz
 
bu bölümde, lezzetli, yapımı kolay, tok tutcu özelliği olan...
 
Ramazan'da, özellikle sahurda pişirebileceğimiz...
 
güzel bir pilav tarifi paylaştık
 
İnşallah en kısa sürede denersiniz bizleri hatırlarsınız
 
şimdiden Afiyet Olsun!
 
 
 ML® Erişteli Sahur Pilavı için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Erişteli Sahur Pilavı (görsel) Tarifleri Video Makarna Tarifleri
 | 
 
 
 
 |