| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Erişteli Pilav (Amasya) Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Erişteli Pilav (Amasya) |  
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82942 Gönderme Tarihi: 06.Kas.2012
 2,275 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 500 gr. un
 Tuz
 2 su bardağı su
 2 su bardağı pirinç
 
 Un, su, tuz karıştırılarak yumuşak hamur hazırlanır. Yumruk büyüklüğünde bezeler yapılır. 3 mm. kalınlığında açılır 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir. Şeritler tekrar 2 mm ince ince kesilir. Kurumaya bırakılır. Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta 2 saat önce tuzlu ılık suda ıslatılmış pirinç süzgeçle el değmeden hoplatılarak yıkanır. Tereyağı eritilir kaynamış 3 su bardağı su ilave edilir. Tuzu atılır yıkanmış pirinç ve erişte ilave edilerek pilav pişirilir.
 
 NOT: Uzun süre tok tutma özelliği taşıdığından özelikle ramazanda sahurda yenilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |