| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 1 su bardağı erişte
 Yeteri kadar su
 1 adet kabak
 1'er adet kırmızı, yeşil ve sarı biber
 1 çorba kaşığı tereyağı
 100'er gram tulum ve kaşar peyniri
 3-4 adet kurutulmuş domates
 Tuz
 Karabiber
 Kalıpları yağlamak için:
 1 çorba kaşığı tereyağı
 
 Erişteyi tuzlu suda haşlayın ve süzün. Sebzeleri kibrit çöpü uzunluğunda doğrayın ve tereyağında kavurun. Erişte, sebzeler, rendelenmiş tulum-kaşar peynirini bir kapta karıştırın. Kurutulmuş domatesi kaynar suyun içinde 5 dakika tutup çıkarın ve incecik doğrayın. Tuz, karabiberle diğer malzemeye katın ve karıştırın. Muffin kalıplarının içini tereyağı ile yağlayın ve karışımı pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kalıplardan çıkarın ve sıcak servis yapın.
 
 
  
 
 |