Elif Korkmazel
 
 
750 gr. kıyma
 
Karabiber
 
1 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
4-5 dilim bayat ekmek içi
 
Tuz
 
6-7 dal kıyılmış maydanoz
 
3 adet patates
 
2 adet sivri biber
 
1/2 su bardağı erişte
 
Sos için:
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı ılık su
 
Tuz
 
 
Kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan, ıslatılmış ekmek, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Oval köfteler hazırlayın. Patatesleri elma dilimi doğrayın. Köfteleri, patatesleri ve sivri biberleri ayrı ayrı kızartıp fırın kabına koyun. Tereyağı, salça ve unu birkaç dakika kavurun. Üzerine suyu koyup bir iki taşım kaynatın ve köftelerin üzerine gezdirin. Erişteleri de serpip 180 derece fırında pişirin.
 
 
 
  
 |