İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 Su Bardağı Ev Eriştesi
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
5-6 Adet Yeşil Biber
1/2 Yemek Kaşığı Salça
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Su
Yemeklik doğranan soğanlar tereyağı ve zeytinyağında kavrulur.
Soğanların rengi değişmeye başlayınca tencereye doğranan biberler ve salça ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
Biberler yumuşayınca üzerine doğranan domatesler, 5 dakika sonra erişte ve tuz tencereye ilave edilir.
Birkaç dakika karıştırıldıktan sonra tencereye sıcak su dökülür, kapağı kapatılır ve yemek pişmeye bırakılır.Erişteler pişince sulu servis edilir.

|