Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Peksimet Tarifleri > Erişte Yapımı (30 adet - 1,853,346 defa bakıldı)

Erişte Yapımı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ERİŞTE

remziye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2010
Mesajlar: 20
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc53988
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2010
3,090 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur tahtasına 375 gram elenmiş un yığıp ortasını açarak içine 4 yumurta sarısıyla 2 bütün yumurta ve bir tutam tuz koyup karıştırarak iyi bir hamur yapınız. Beş dakika yumruklayarak yo-ğurduktan sonra bir boyda 8 parçaya ayırınız. Bu parçaları oklava ile birer birer kâğıttan daha kalınca açınız. İki santim eninde uzunlamasına şerit gibi kesiniz. Bu şeritleri üstüste koyarak tütün kıyar gibi kalınca doğrayınız, birbirlerine yapışmaması için unlayınız.

Not: Pişirileceği zaman makarna gibi pişiriniz.


Erişte Yapımı

yeşil vadi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc51114
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010
2,826 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
5 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

Yapılışı
Yumurtalar ve tuz karıştırılır, alabildiği kadar un ile katı bir hamur yapılır. Hazırlanan hamurdan bezeler yapılır. Bezeler biraz dinlendirildikten sonra kalın bir yufka açılır. Yufkalar bez üzerinde kurutulur. Daha sonra yapışmayacak duruma gelince 2 parmak kalınlığında şeritler kesilir. Kesilen bu şeritler üst üste koyularak ince kesilip yine bir bez üzerinde kurutulur.


ERİŞTE YAPIMI

bağdadi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2010
Mesajlar: 37
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc48785
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2010
2,908 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
2 yumurta
tuz

Un ince elendikten sonra ortası daire şeklinde açılır ve içine yumurtalar kırılır, tuzu atılır. Çok az su da katılarak katı hamur yapılır. Sonra, bu hamur, hamur tahtasında üstüne yaş bez örtülmek suretiyle 15 dakika kadar dinlendirilir, un serperek oklava ile çok ince yufka açılır ve kaldırılarak kuruması beklenir. Sonra biraz un serperek 4 eşit parçaya bölünür. Bunlar da üst üste konur. Uzunlamasına kesilerek birkaç santimlik şerit yapılır ve bez torbada saklanır.

Not: Bazıları erişteyi kurutmadan 4 kaşık yağ serperek hafif oğuşturur ve tepsiye koyarak fırına bırakır ve arasıra karıştırırlar.


ERİŞTE YAPIMI

cumhur
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.08.2009
Mesajlar: 28
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc41970
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2009
2,884 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
500 gr. un
4 yumurta
6 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı tuz

Un hamur tahtasına döküp ortasına bir çukur açın ve yumurtaları, suyu, tuzu bu çukura koyun.
Kaşık ile yumurtaları ve unu karıştırın.
Hamuru iyice yoğurun. Ve parçalara bölün.
Hamuru unlanmış hamur tahtasında incecik açın ve bir bezin üzerinde kurumaya bırakın.
Sonra hamuru rulo haline getirin ve rulodan ince halkalar kesin.
Küçük parçalara böldüğünüz erişteyi, çorbalarda veya makarnada kullanabilirsiniz.


Evde Erişte

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36894
Gönderme Tarihi: 26.May.2009
3,185 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
500 gr. un
150 gr. margarin
4 yumurta
Tuz

Unun ortası açılıp yumurta, tuz ve biraz su ilavesiyle sertçe bir hamur elde edilir. 2 parçaya ayrılan hamur ıslak bez örtülerek 15-20 dakika dinlendirilir. Her parça 2 mm. inceliğinde açılır. Bir masa veya örtü üzerinde biraz kurutulduktan sonra 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. Bir örtü üzerinde iyice kurutulup istenildiği zaman makarna gibi pişirilir.


Erişte Yapımı

ERBAP
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.07.2008
Mesajlar: 74
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc25057
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008
2,823 defa indirildi / yazdırıldı




Erişle dediğimiz ev makarnaları evde şöyle hazırlanabilir:
250 gr. un, 2 ya da 3 yumurtayla hamur haline getirilir. Hazırlanan hamur birkaç saat bir bezle sarılıp kapatılarak, serin bir yerde bekletlir. Sonra merdaneyle ince açılarak, ince bir un tabakası serpilir, birkaç kez katlanıp, tekrar açılır. Bu katmerleme işleminden sonra, şeritler halinde kesilir.
Aynı tarifi, mantı içinde kullanabiliriz.


ERİŞTE HAMURU

meral ayanoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.05.2008
Mesajlar: 20
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc23683
Gönderme Tarihi: 07.May.2008
11,779 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilo süt
2,5 kilo un
yarım kilo irmik
1 avuç tuz
10 yumurta

2 kilo süt ile irmik iyice pişirilip, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra büyükçe bir kaba sütle pişmiş olan irmik ve 10 yumurtayı kırarak tahta kaşıkla karıştırılır. Tuz ve un ilave ederek sıkıca bir hamur yapılır. Bir müddet daha yoğurarak iyice özlenmesi sağlanır. Hamurdan iri bir portakal büyüklüğünde alarak 1 cm inceliğinde açılır. Bezler üstünde yapışmayacak hale gelinceye kadar kurutulur. Yufkaları 5'er cm'lik şeritlere kesip, üst üste konur. Keskin bir bıçakla kibrit çöpü inceliğinde kıyılır. Bez üstünde kurutulur. Kuruduktan sonra fırın tepsisine koyup fırınlatılır. Daha sonra saklamak üzere bez bir torbaya koyup, rutubetsiz bir yere asılır.


Fotoğraf "mevsim" tarafından gönderildi. 09.03.2020


ERİŞTE HAZIRLANMASI

sardunya
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2007
Mesajlar: 36
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19731
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2007
7,872 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. un
5 adet yumurta
tuz
1/2 bardak su veya süt

1 Unu hamur tahtasına eleyip ortasını genişçe açınız.
2 Ortasına 5 bütün yumurtayı, tuzu, su veya sütü koyup katı bir hamur yapıp iyice özleşüriniz (özlenen hamur kesildiğinde hava boşluklarının yani hamurun gözenekli olması lazımdır.)
3 Elde edilen hamuru iki eşit parçaya ayırıp yaş bez altında 15-20 dakika dinlendiriniz.
4 Dinlenen hamurlan 2-3 mm. inceliğinde oklava ile düzgün bir daire şeklinde açınız.
5 Açılan hamurlan un serpilmiş bir tahtada hafif kuruncaya kadar bekletiniz.
6 Sonra daire şeklindeki hamuru tam ortasından ikiye sonra tekrar 2'ye kesip böylece 4 parçaya ayırıp hafif un serpip üst üste koyunuz.
7 Bu parçaları 2 veya 3 parmak enlilikte bandlara ayırınız.
8 Temiz bir örtü üzerine erişteleri alıp serin bir yerde kuruyuncaya kadar bırakınız.
9 Kuruyan erişteleri kutu veya torbalara koyup rutubetsiz yerde saklayınız.

ML® Yoğurtlu Erişte Çorbası (görsel)


Evde Erişte

Samsun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43
Şehir: Çarşamba
Kısa URL: https://ml.md/lc544
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2005
5,632 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. un
4 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Açmak için;yarım su bardağı un

Unu yoğurma kabına eleyin. Ortasını açın, yumurtaları, zeytinyağı, su ve tuzu ekleyin, yoğurun. Üzerine nemli bez örterek yarım saat bekletin. Hamuru tekrar yoğurarak silindir şekli verin, bıçakla 4 eşit parçaya bölün, bezeleri açarken altına ve üzerine un serpin, elle bastırarak büyütün, merdane ile 2 mm. kalınlığında açın, açılan yufkaları tek tek temiz bir örtü üzerine serin. Üzerine un serptiğiniz yufkaları üç parmak genişliğinde rulo şeklinde sarın, ruloları keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında kesin. Şeritlerin yapışmaması içinsilkeleyip birbirinden ayırın, temiz bir bezin üzerine yayarak tamamen kuruması için bekletin. Tamamen kuruyunca bez torba içinde saklayın.


ML® Cimcik için tıklayın



Erişte Yapımı

ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc156
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2005
5,724 defa indirildi / yazdırıldı




Ergun Köknar

1 kg. irmik
5 yumurta
Yarım su bardağı süt
yeterince tuz

Unu hamur tahtasına eleyip, ortasını havuz gibi açın. Ortasına yumurtaların tümünü kırın, tuzu sütü koyup yoğurun. Kulak memesinden katı bir hamur yapın bütünleşene kadar yoğrun. Bütünleşen hamur bıçakla kesildiğinde içinde gözenekler yan hava boşlukları olmamalı. Elde ettiğiniz hamuru 2 bezeye ayırıp, yaş bezin altında 20 dakika bekletin. Dinlendirdiğiniz hamurları oklavayla 2 - 3 mm. kalınlığında açın. Açtığınız bu hamuru, un serpilmiş tahta üzerine kuruyuncaya kadar serin bir yerde bekletin. Kuruyan hamuru ikiye bölüp, un serpip üst üste koyun, tahta bir cetvelle 4 - 5 santimlik bantlar kesin. Her bantı 3 milim eninde çubuk çubuk kesin. Temiz bir örtü üzerinde erişte parçalarını serin bir yerde iyice kuruyuncaya kadar bekletin. Kemiklşen erişteleri torbalara koyup rutubetsiz bir yerde saklayın.


ML® Erişte için tıklayın



Fotoğraf "mevsim" tarafından gönderildi. 09.03.2020






Erişte Yapımı Tarifleri Peksimet Tarifleri



(30 adet Erişte Yapımı 1,853,346 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort