Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Hamuru için:
 
480 Gr Un
 
3 Adet Yumurta
 
1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
250 Ml Su
 
Yapımı için:
 
100 Gr Tereyağı
 
30 Gr Parça Ceviz
 
30 Gr Tulum Peyniri
 
1 Çay Kaşığı Tuz
 
 
Açtığınız unun ortasına yumurtaları kırın ve çatalla iyice birbirine katın.
 
Karışınca zeytinyağı ve tuzu da ekleyerek yoğurmaya başlayın. Beze haline getirip üstüne bez örterek dinlenmeye bırakın.
 
Sonrasında hamuru oklavayla açın ve şerit şerit kesin.
 
Kestiğiniz erişteleri unladığınız bir tepsiye dizin ve üstlerine de un serpin.
 
Birkaç saat kurumaya bıraktıktan sonra erişteleriniz hazır.
 
Uygun bir tencereye tereyağını koyup erişteler ilave edilip ve pembeleşinceye kadar kavrulup tuz ve su ilave edip demlenmeye bırakılır.
 
Demlenen erişteye ceviz ve tulum peyniri ilave ederek harmanlanır ve servis edilir.
 
 
 
  
 |