| 
 
| 
 
 
 | 
 
Erikli Sütlaç | 
 
  | 
katre 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.12.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Amsterdam | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44296 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2009 
2,847 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı ayıklanmış kuru üzüm
 
1 çay bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı pirinç unu
 
4 su bardağı süt
 
1 su bardağı şeker
 
1 fiske tuz
 
1 adet yumurta
 
 
Pirincin üzerini bir parmak geçecek kadar su konur. Kısık ateşte şeklini kaybedene kadar pişirilir. Tencereye yumurta, tuz ve şeker konur iyice çırpılır. Sonra süt ve pirinç unu eklenir biraz daha çırpılır. Haşlanmış pirinç katılır, orta ateşte ısınana kadar karıştırılır. Tam kaynamadan kuru erik ilave edeilir. Göz göz olana kadar pişirlir. Kaselere paylaştırılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Erikli Sütlaç Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
 | 
 
 
 
 |