| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Haşlanmış Tavukgöğsü 1 Adet
 Sıvı yağ 3 Yemek kaşığı
 Kara erik kurusu 750 gr.
 Maydanoz 1/2 Yemek kaşığı
 Tereyağı 100 gr.
 Dereotu 6-7 dal
 Tavuk suyu 4 Su bardağı
 Su 6 Su bardağı
 Toz bulyon 1/2 paket
 Tuz
 Haşlanmış nohut 1 Su bardağı
 Karabiber
 Dövülmüş ceviz 1 Su bardağı
 Asma yaprağı 250 gr.
 Şeker 3 Yemek kaşığı
 Kaşar peyniri 100 gr.
 Haşlanmış Yeşil mercimek 1 Su bardağı
 Yeşilbiber 5-6 Adet
 Soğan 1 Baş
 Havuç turşusu 4-5 Adet
 Toz bulyon 2 paket
 Bulgur 2 Su bardağı
 Salça 2 Yemek kaşığı
 Yarma 1 Çay bardağı
 
 Erik geceden veya 1-2 saat önce ıslatılır. Bir tencerede tereyağı eritilir. Erikler eklenerek 2-3 dakika yağda kavrulur. Haşlanıp didilmiş tavuk, nohut, tavuk suyu eklenir. Karışınca 20 dakika pişirilir. Pişinceye yakın, şeker ve dövülmüş ceviz eklenerek servis yapılır. İç pilavı hazırlanır. Asma yaprağı, peynir, biber ve turşu ile süslenir.
 
 
  
 
 |