MALZEMELER
 
2 demet pazi
 
2 su bardagi bulgur
 
1 adet soğan
 
1 dis sarımsak
 
1 yemek kasigi salça
 
1 su bardagi zeytinyağı
 
nar eksisi veya limon
 
10 - 15 adet yesil erik
 
1/2 kg Yoğurt
 
tuz, karabiber
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Pazilarin yapraklarini kaynar suya çok az batirin sonra soguk suya alin.
 
Biraz beklettikten sonra sudan çikartin. Diger tarafta bulguru çok az su ile
 
islatin. Kuru soğani küp seklinde dograyin. Sarimsak, 1 kasik biber salçasi,
 
tuz, karabiber ve zeytinyağı ile birlikte yogurun. Sonra pazilari sararak
 
tencereye dizin ve erikleri koyun. Nar eksisi veya limonu ekleyerek üzerini
 
geçecek kadar sicak su ilave edip 20 dakika pisirin. Üzerine yoğurt
 
dökerek servis yapin.
  
 |