|
|
Erik Marmelâtı Graten |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13381
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2007
2,260 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
300 gram kuru erik,
4 çorba kaşığı toz şekeri,
2 çorba kaşığı pudra şekeri,
4 yumurta akı.
Yapımı: Erikleri küçük bir kaba koymalı üzerine toz şekerini dökmeli ve eriklerin üstünü örtecek kadar su katıp kabı ateşe oturtmalı. Erikler yumuşayıp pişince bunları ateşten indirip çekirdeklerini çıkardıktan sonra ezip süzgeçten geçirmeli. Yumurtanın akını çırparak köpük durumuna getirmeli. Buna yine çırparak pudra şekerini katmalı. Sonra bu beyaz köpüğü pyrex bir çukur kabın içine konmuş olan erik ezmesinin üstüne yaymalı. Kabı orta ısılı bir fırına koymalı. Yumurta akının rengi değişince pyrex kabı fırından almalı ve olduğu gibi sofraya çıkarıp servis yapmalı.
|
|
Erik Marmelâtı Graten Tarifleri Marmelat Tarifleri
|
|