| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ereğli Kebabı (Kocaeli) | 
 
  | 
Kezban Bacı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.06.2016 
Mesajlar: 38 Şehir: Batman | 
Kısa URL: https://ml.md/lc138629 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2018 
1,447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
 
 
Et malzemesi; 
 
Kuşbaşı et 1 kilogram 
 
Tereyağı 2 yemek kaşığı 
 
Tuz 1 çay kaşığı 
 
Kekik 1 tatlı kaşığı 
 
Karabiber ½ çay kaşığı 
 
Pul biber 1 tatlı kaşığı 
 
Et suyu 2 su bardağı 
 
Tırnak pide 2 adet 
 
Üst sosu; 
 
Sıvı yağ 2 yemek kaşığı 
 
Yoğurt 500 gram 
 
Sarımsak 2 diş 
 
Domates 2 adet orta boy 
 
Salça 1 tatlı kaşığı 
 
Kuru kayısı 200 gram 
 
Kuru erik 100 gram 
 
Pekmez 2 çorba kaşığı 
 
Tuz 1 çay kaşığı 
 
 
Küçük küçük doğranan kuşbaşı et önce haşlanır, ayıklanır ve güzelce kıyılır/didiklenir. Haşlama suyu süzülür ve daha sonra kullanmak üzere bekletilir. 
 
Ayıklanan didiklenen/kıyılan ete 2 su bardağı et suyu eklenir ve suyu çekilene kadar kaynatılır. 
 
Suyu çekilen etlere, bir teflon tavada 1-2 yemek kaşığı tereyağı eritilerek dökülür ve ardından kekik, pul biber, tuz, karabiber eklenir ve malzemelerin suyu kalmasın diye kısık ateşte 7-8 tur kaşıkla karıştırılarak kavrulur. 
 
Çok kavurup eti sertleştirmemeye dikkat edilir. 
 
Kayısı ve eriği ince ince doğrayıp ayrı kaplarda üzerlerine çıkacak şekilde ılık su ilave edilir. 
 
1 saat beklettikten sonra suyu süzülür. Kayısı, erik, pekmez ve tuz ete ilave edilerek 10 dakika pişirilir. Tırnak pideler kuşbaşı şeklinde doğranır. 
 
Dikdörtgen bir kaba yayılır ve haşlanan etlerin kalan suyu ile birlikte yavaş yavaş pidelerin üzerine dökülür. Başka bir kapta sıvıyağ ısıtılır rendelenmiş domates ve salça hafif kavrulur, önce sarımsaklı yoğurt ve ardından hazırlanan sos pidelerin üzerine yayılır ve üzerine hazırladığımız karışım dökülür. 
 
Sıcak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ereğli Kebabı (Kocaeli) Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |