https://cook.com.tr
 
 
Kabak 1 Adet
 
Taze Kaşar 1 Su Bardağı
 
Riviera Zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı
 
Un 2 Çorba Kaşığı
 
Tam Buğday Unu 1 Su Bardağı
 
Kepekli Un 1.5 Su Bardağı
 
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
 
Limon Suyu 1 Adet
 
Su 1 Çay Bardağı
 
Sütlük 1 Su Bardağı
 
Enginar 3 Adet
 
Havuç 1 Adet
 
Yumurta 1 Adet
 
Kabartma Tozu 1 Adet
 
Sıvı Yağ 1.5 Çay Bardağı
 
Yulaf Ezmesi 1 Su Bardağı
 
Kuru Soğan 1 Adet
 
 
Yumurta, tuz, unlar, kabartma tozu, yulaf, limon suyu ve sirke karıştırılıp yoğurulur, streç filme sarılıp buzdolabına kaldırılır.
 
Enginar, havuç ve soğan doğranır, soğan yağda kavrulur, havuç eklenip kavrulunca kabak ve enginar eklenir, yarım limon suyu sıkılır, tuz ve su eklenip pişirilir..
 
Un yağda kavrulur, kavrulunca ılık süt eklenir ve sos kıvamına gelince altı kapatılır içine enginarlı karışım eklenir.
 
Pişirme kağıdı yayılan tart kalıbına hamur yayılır, iç harç dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir.
 
25-30 dk sonra üzerine kaşar rendesi serpilip 10 dk daha pişirilir ve fırından çıkarılır, tartımız hazır.
 
 
 
  
 |