| 
 
| 
 
 
 | 
 
Enginarlı Tekir | 
 
  | 
oya tunç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112418 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2015 
1,437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gr tekir balığı
 
3 adet enginar kalbi
 
3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 adet zencefil
 
1 adet acı biber
 
1 diş sarımsak
 
½ demet kişniş
 
1 çay kaşığı sumak
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Tekir balıklarının kılçıklarını çıkarmadan temizleyin. Enginar kalplerini ikiye bölün. Zencefili soyun ve rendeleyin. Bir tavada yağı ısıtıp sırasıyla tekir, enginar kalbi ve rendelenmiş zencefili ekleyin. Tekirler renk alınca ince doğradığınız sarımsak, acı biber ve kişnişi ilave edin. Karabiber, sumak ve tuz serpiştirip 2 dakika daha çevirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Enginarlı Tekir Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |