| 
 
| 
 
 
 | 
 
Enginarlı Kuzu Kebabı | 
 
  | 
fevkiye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2014 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98077 
Gönderme Tarihi: 08.May.2014 
1,833 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet pişmiş enginar
 
16 adet arpacık soğan
 
1 orta boy kereviz
 
600 gr kuşbaşı kuzu eti
 
80 gr margarin
 
1 çay bardağı iç bezelye
 
Yarım demet dereotu
 
1 yemek kaşıgı un
 
2 adet orta boy domates
 
1 tatlı kaşıgı salça
 
4 adet sivri biber
 
Tuz
 
Su
 
 
Tencereye yağ koyarak eritin, etleri ilave edip 10 dk kadar kavurun, etler suyu çektiginde sırasıyla kabuğu soyulan arpacık soganları, unu salçayı ve domateslerin yarısını küp şeklinde doğrayıp ilave edin. 3 dk kadar karıştırın. Su ilave ederek etler pişene kadar sürekli köpüğünü alın ve kaynatın. Fırın tepsisine koymuş oldugunuz engınarların üzerine daha önce hazırladıgınız et harcını bezelyeyi ve kalın domatesleri ve biberleri ikiye bölerek ilave edin. 180 derece fırında 5 dk pişirin.
 
 
Not: Servise sunmadan önce üzerine dereotu koyabılırsınız.
 
 
 
 
Fotoğraf "yunus özoğlu" tarafından gönderildi. 24.04.2018
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Enginarlı Kuzu Kebabı Tarifleri Döner Tarifleri
 | 
 
 
 
 |