| 
 
 
 | 
Enginarlı Hindi Etli Şehriye Pilavı | 
  | 
nuran nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2016 
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142742 
Gönderme Tarihi: 15.May.2019 
813 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
3 adet enginar
 
2 su bardağı arpa şehriyesi
 
300 gram hindi eti
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Dereotu ve yeşil salata malzemesi
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Enginar ve minik kareler halinde doğranmış hindi etini ayrı ayrı haşlayın. Haşlama sularını dökmeyin.
 
Arpa şehriyeleri zeytinyağında kısık ateşte kavurup hindi etlerini ilave ederek beraberce 5 dakika kadar daha kavurun. 3 su bardağı kadar enginar suyu ve et suyunu ilave edin. Suyunu çekmeye başlayınca küp küp doğranmış enginarları ilave ederip hiç karıştırmadan pişmesini bekleyin. Piştikten sonra bol dereotu ilave ederek yeşilliklerle beraber ister sıcak, ister soğuk servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |