| 
 
| 
 
 
 | 
 
Enginarlı Börek (milföy) | 
 
  | 
dilber 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2008 
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74985 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012 
2,390 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 paket milföy hamuru
 
6 adet enginar (konserve)
 
6 adet kiraz domates
 
1 yemek kaşığı yeşil zeytin ezmesi
 
1 yemek kaşığı mascarpone peyniri
 
1 yemek kaşığı kapari
 
2 adet ançüez
 
 
Milföy hamurunu çözülmeye bırakın; ardından yaprak yaprak ayırın. Hamurları ikiye kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 225°C'de ısıtılmış fırında 8-9 dakika pişirin. Enginarları süzün. Kiraz domatesleri ikiye kesin.
 
Zeytin ezmesini mascarpone peyniri ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. Enginar, domates, kapari ve ançüzleri doğrayıp hamurların ortasına bastırarak yerleştirin. 8 dakika daha pişirin.
 
 
Not: Taze enginar kullanacaksanız, enginarları etrafındaki yaprakları bıçakla kökünden kopartıp elma soyar gibi çevirerek temizleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Enginarlı Börek (milföy) Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |