2 adet enginar
2 dilim bonfile
4 adet limon
1 adet beyaz soğan, doğranmış
20 gr un
Bir tutam dereotu, ince kıyılmış
1 çorba kaşığı İçim Tereyağı
Tuz ve karabiber
15 ml zeytinyağı
Balzamik sirke
Bir kabın içine zeytinyağı, karabiber, tuz ve balzamik sirkeyi döküp bonfileleri içine yatırın. 1 saat kadar buzdolabında marine edin.
Bir adet limondan elde ettiğiniz dilimleri ve iki adet limonun suyunu bir kaba alın. Enginarların dışından 2-3 sıra yaprağı temizleyin. Keskin bir bıçakla, çanağa yakın bölümünde iki parmak yükseklikte kalacak şekilde yaprak uçlarını kesip atın. Çanağı tahtada ters çevirin ve dilimlere kesin. İçlerindeki tüyleri temizleyin. Hepsini hazırladığınız limon karışımıyla ovup limonlu suya bırakın.
Soğanı İçim Tereyağı ile tencereye alıp biraz yumuşatın. Üzerine suyunu süzdüğünüz enginarları koyup bir limonun suyu ve bir bardak tuzlu su ilave edin. Kapağını kapayın ve enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Enginarın içine un ile çırpılmış bir çay bardağı su ve dereotu ekleyin.
Dikkatlice karıştırıp yemek hafif kıvam aldığında ocağın altını kapatın. Yemeği bir kenarda dinlendirin. Ilındığında el blender’ı yardımıyla iri parçalı bir püre elde edin.
Bonfileleri döküm tavada 15 gr kadar İçim Tereyağı ile istediğiniz sertlikte pişirin.
Daha sonra tabağa alıp yanına hazırladığınız enginar püresini servis edin. Tabağınız haşlanmış veya bebe enginarlarla süsleyin.
|