| 
 
| 
 
 
 | 
 
Enginarlı Baklalı Pilav | 
 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157464 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2021 
1,060 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2-3 adet enginar çanağı
 
1 su bardağı iç bakla
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Taze sarımsak
 
Taze soğan
 
2 adet kesme şeker
 
Su
 
Tuz
 
 
Enginar çanaklarını limonlu suda haşlayın ve irice doğrayın. Kıyılmış taze soğanları zeytinyağında kavurun. Enginarları atıp kavurmaya devam edin. Bir miktar kıyılmış dereotunu ve 3 su bardağı suyu ekleyin. Kesme şeker ve tuzu atın. Tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekerken, iç baklayı ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Taze soğanın yeşil kısımlarını ve dereotunu incecik kıyıp tencereye ekleyin. Üzerine kağıt havlu kapatıp, demlendirin. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Enginarlı Baklalı Pilav Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |