Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Denizli Yemekleri > Enginar Turşusu (Aydın) (1 adet - 210 defa bakıldı)

Enginar Turşusu (Aydın)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Enginar Turşusu (Aydın)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175737
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2023
242 defa indirildi / yazdırıldı




Aydın Valiliği

6 adet enginar
5 bardak sıcak su
3 yemek kaşığı tuz
2 tane limon (sıkılmış)
2,5 su bardağı soğuk sıkım zeytinyağı

Saplarından ve yapraklarından ayıklanmış enginarları dilimleyin. Geniş bir kaba sıcak suyu, sirke, limon suyunu ve tuzu ekleyin.
Enginarları sirkeli, limonlu suyun içine alın. Enginarların suya tam batmaları için üzerine ağır bir tabak yerleştirerek bir gün bekletin; bu şekilde enginarlar kararmayacaktır. Sarımsakların kabuklarını soyarak kabaca doğrayın.
Turşuyu muhafaza edeceğiniz kavanozun içine sarımsakları ve zeytinyağını alın. Karabiberi de ilave edin. Enginarları sirkeli ve limonlu sudan çıkardıktan sonra bir bez yardımı ile sudan arındırarak kavanozun içine alıp, kapağını sıkıca kapatın.
Hazırladığınız enginar turşusu 15 gün bekledikten sonra hazır olacaktır. Ağzı kapalı biçimde muhafaza edilerek 3 ay saklanabilir.

Not: Enginar Turşusu, şifa kaynağı çanak enginarların değişik soslarla terbiyesi ve dereotu lezzeti tartışmasızdır. Yerel ürünün tazeliğini yaşatır, damakta.







Enginar Turşusu (Aydın) Tarifleri Denizli Yemekleri



(1 adet Enginar Turşusu (Aydın) 210 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort