MALZEMELER
 
4 adet enginar,
 
10-15 adet arpacik soğan,
 
1 adet havuç,
 
1 adet patates,
 
4 yemek kasigi konserve bezelye,
 
1/2 su bardagi zeytinyag,
 
1 yemek kasigi tozseker,
 
1 yemek kasigi tuz,
 
1 limon suyu,
 
1 su bardagi kaynar su,
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Soyulmus enginarlari limon suyu ile ovun. Tencereye yerlestirin.
 
Zeytinyagini bir tencerede kizdirin. Soyulmus arpacik soğanlari 5 dakika
 
kavurun. Havuç ve patatesleri soyup, zar seklinde dograyip, soğana ilave
 
edin. Biraz kavrulunca bezelyeyi katin. Enginarlarin ortalarina yerlestirin. 1
 
su bardagi kaynar su ilave ederek, tencerenin agzini kapatin.
 
Yumusayincaya kadar pisirin. Soguyunca servis tabagina alip, dereotu ile
 
süsleyip servis yapin.
  
 |