| 
 
| 
 
 
 | 
 
Enginar Kalpli Turta | 
 
  | 
Gülsümm 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 22.01.2011 
Mesajlar: 14 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83504 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2012 
1,908 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
2 su bardağı un
 
1 çay bardağı mısır unu
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket labne peyniri
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Birkaç dal kıyılmış dereotu
 
1 limonun rendelenmiş kabuğu
 
Yarım limonun suyu
 
1 kavanoz enginar kalbi
 
 
Yoğurma kabının içine yumurtaları kırın. Üzerine sıvıyağ, yoğurt, limon suyu ve enginar hariç diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabının içine kek harcı gibi olan karışımı dökün. Üzerine enginarları sırayla dizin ve biraz da dereotu serpin. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Enginar Kalpli Turta Tarifleri Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |