| 
 
 
 | 
Enginar Ezmeli Somon Fümeli Krep | 
  | 
erik çekirdeği 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2015 
Mesajlar: 39 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111137 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2015 
1,965 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1,5 su bardağı un
 
1 su bardağı su
 
1 çay bardağı yağlı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
40 gram margarin
 
4 adet enginar
 
150 gram krem peynir (sade)
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
2 adet taze soğan
 
50 gram parmesan
 
100 gram mozarella peyniri
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tutam karabiber
 
1 çay kaşığı acı sos
 
100 gram somon füme
 
 
Un, süt ve su ile topak topak kalmayacak şekilde iyi çırpın yumurtaları ilave edin bir süre daha çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Teflon tavada 1 çay kaşığı yağı eritin tava iyice kızgınlaşmaya başladığı zaman tavaya 1 kepçe hamuru döküp güzelce yayın (hamuru tavayı hareket ettirerek yayın kaşık kullanmayın). İki tarafını da çevirerek orta ateşte pişirin. Krep hamurunu bu şekilde bitene kadar yapın. Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Derin bir kapta krem peyniri mikserle karıştırın. Sonra mayonezi de ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edinceye dek çırpın. Somon Füme hariç diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin.
 
Mikserle iyice karıştırdığınız malzemeleri fırına girebilen bir porselen ya da cam tepsiye ya da geniş bir pasta tepsisine krepleri yerleştirip üzerine karışımı dökün. Tepsiyi fırına verin ve üzeri altın sarısı yüzü kahverengi olana dek 30-40 dakika pişirin. Üzerini Somon Füme ile süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |