Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Biscotti Tarifleri > ENGİNAR DOLMASI (İTALYA) (1 adet - 86,096 defa bakıldı)

ENGİNAR DOLMASI (İTALYA)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ENGİNAR DOLMASI (İTALYA)

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12469
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2007
2,925 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi İçin):
4 enginar,
100 gram sığır kıyması,
1 tavuğun göğsü,
50 gram dilimlenmiş dana pançetası,
1 kahve fincanı rendelenmiş gravyer peyniri,
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri,
1 demet maydanoz,
1 yumurta,
1 diş sarımsak,
1 limon,
1 çorba kaşığı sadeyağ,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
1/2 bardak et suyu.

Yapımı: Enginarların sapını kesin. Dış kabuklarını koparıp atın. Göbeğinin tüylü kısmını kazıyıp temizleyin, iç yapraklarının dikenli uçlarını kesip atın (Bu işlemleri elinizi tuzlu ve limonlu suyun İçinde tutarak yapmayı unutmayın). Enginarlar hazır olunca yine limonlu ve tuzlu su içinde hafifçe haşlayın. Beri yanda maydanozu temizleyip bol akar suda yıkadıktan sonra kurulayın ve İnce ince doğarayın.
Porselen bir kabın içine tavuğun kıyılmış göğsünü, sığır kıymasını, kıyılmış sarmısağı ve maydanozu, rendelenmiş kaşer peyniriyle gravyer peynirini koyun. Tuzunu ve biberini serptikten sonra yumurtayı da katın ve tahta bir kaşıkla karıştırarak karışımı iyice birbirine yedlrin. Sonra bu karışımı enginarların göbeğine ve yapraklarının arasına doldurun. Doldurulmuş enginarları pyrex bir cam kaba yerleştirin.
Her enginarın üstünü İncecik bir pançeta dilimiyle örttükten sonra zeytinyağını gezdirerek dökün. Sadeyağı da parçalara bölüp sağa, sola serpiştirdikten sonra kaba bir - İki kaşık da et suyu döküp pyrex'i kızgın fırına sürün.
Enginarların üstünü vakit vakit salçasıyle ıslatarak yemeği pişirin (Et suyu kâfi gelmezse bir - iki kaşık daha sıcak et suyu katabilirsiniz).
Dolmalar pişince bunları servis tabağına yerleştirin. Salçasını da döktükten sonra sıcak sıcak servis yapın.






ENGİNAR DOLMASI (İTALYA) Tarifleri Biscotti Tarifleri



(1 adet ENGİNAR DOLMASI (İTALYA) 86,096 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort