https://www.sokeun.com/
 
 
6 adet kabuğu soyulmuş elma
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 yemek kaşığı su
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
Üstü için:
 
1 su bardağı yulaf gevreği
 
3/4 su bardağı Söke®un
 
3/4 su bardağı kahverengi şeker
 
1/2 su bardağı margarin ya da tereyağı
 
Dondurma ya da krema
 
 
1.Fırını 190°C'ye ısıtın.
 
2. Elmaları dilimleyip, 20x20 cm. ebatlarındaki kare tepsiye yerleştirin.Tarçın, su ve limon suyunu karıştırıp, elmaların üzerine serpin. Büyük bir kasede üstü için gerekli malzemeleri (dondurma ya da krema dışında ) ufalanıncaya kadar karıştırın.
 
3.Karışımı elmaların üzerine döküp, önceden ısıtılmış fırında 25-35 dakika kadar pişirin.Üzerine krema veya dondurma ekleyerek servis yapın.
  
 |