| 
 
| 
 
 
 | 
 
Elmalı Volovan | 
 
  | 
musti 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2006 
Mesajlar: 29 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27665 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2008 
2,768 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
12 adet kare milföy
 
1 çay bardağı elma suyu
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
2 adet elma
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
Pudra şekeri
 
 
Yapılışı:
 
Öncelikle volovanları hazırlayın. Bunun için 4 adet milföyden su bardağı ile büyük yuvarlaklar kesin. Kalan 8 milföyü de çay bardağı ile kesip, halkalar çıkarın. Halkaların iki tanesini bir yuvarlağın üzerine gelecek biçimde üst üste koyun. Bu şekilde 4 adet volovanınız hazır olacaktır. Üzerini çok hafif elma suyuyla ıslatın. İçini hazırlayın. Bunun için elmaları rendeleyin. Dövülmüş ceviz ve tarçınla karıştırın. Volovanlarm ortasına koyun. Üstlerine yumurta sarısı sürün. Isıtılmış 180 °C'lik fırında milföyler kabarana kadar pişirin. Fırından alıp, pudra şekeri serpip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Elmalı Volovan Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |