| 
 | 
| Elmalı ve Yaban Mersinli Kek | 
|  | tıfıl Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.01.2010
 Mesajlar: 39
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128798 Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2017
 1,278 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 250 g un
 125 g badem unu
 1 limon kabuğu rendesi
 200 g şeker
 250 g küp kesilmiş soğuk tereyağı
 500 g dilimlenmiş elma
 300 g yaban mersini
 
 Un, badem unu, limon kabuğu rendesi ve 125 g toz şekeri karıştırma kabına alıp harmanlayın. Tereyağını ekleyerek ufalanmış ekmek içi görünümü elde edene kadar parmak uçlarınızla hafifçe karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve hamurun yarısını yayın. Elma dilimleri ve yaban mersinini kalan toz şekere bulayarak hamurun üzerine dizin. Kalan hamurla üzerini kapatıp düzleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |