|
|
Elmalı ve Kuş Üzümlü Krep |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111463
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2015
1,738 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kepekli un
1 su bardağı yağsız süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı margarin
75 gr az yağlı krema
1 su bardağı kuşüzümü
2 yemek kaşığı esmer şeker
2-3 yemek kaşığı su
450 gr elma
450 gr böğürtlen
Üzerine serpmek için kavrulmuş fındık veya susam
Krep hamurunu yapmak için, unu bir kaseye koyup ortasında bir çukur açın.
Bu çukurun içine çok az süt, yumurta ve sana yağ koyun. Unu sıvılarla çırpıp, içine sütün geri kalanını yavaşça boşaltıp karışımı hamur haline getirin. Sonra bu karışımın üzerini kapatıp buzdolabına koyun. İçinin dolgu malzemesini hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
Elmaları soyup dörde bölün ve çekirdek yuvalarını çıkarın. Sonra dilimleyip böğürtlenlerle ve suyla birlikte bir tencerenin içine koyun. Meyveler yumuşayana kadar kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Tatlandırmak için bir miktar esmer şeker ilave edin.
Geniş bir tavaya birkaç damla yağ döküp, tavayı ısıtın. Hamur karışımından 2 yemek kaşığı alıp, düzgün bir krep şekli vermek için tavayı hafifçe çevirerek dökün. Bir spatulayla pişen krepi çevirip, diğer tarafını pişirin. Krepi bir tabağa koyup, diğerleri pişene kadar ılık kalmasını sağlayın.
Kreplerin arasına meyveli karışımdan koyup dörde katlayın ya da sararak rulo şekli verin. Üzerine fındık ya da susam serpip, az yağlı kremayla birlikte ya da sade olarak servis yapın.
|
|
Elmalı ve Kuş Üzümlü Krep Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|