https://migros.com.tr
2 yumurta
200 ml. süt
10 gr. kabartma tozu
50 gr. şeker
55 gr. tereyağı
250 gr. un
1 adet yeşil elma
30 gr. kuru üzüm
Servis için; akağaç şurubu
1. Tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.
2. Yumurtaları başka bir kapta çırpın.
3. Tereyağını sos tenceresinde eritip, yumurtaların üzerine ekleyip çırpmaya devam edin.
4. Diğer taraftan elmaları küpleyip soteleyin, kuru üzümleri ekleyin ve soteledikten sonra kenara alın.
5. Tavayı iyice ısıtıp pancake karışımını birer kaşık döküp pişirmeye başlayın.
6. 3 adet yapın ve sıcakken tabağa dizmeye başlayın.
7. En alta pancake üzerine kuru üzüm ve elma, ardından şurup gezdirin.
8. Tekrar aynı şekilde 3 kat yaptıktan sonra üzerine tekrar şurup gezdirin. Servise hazır.
|