| 
 
| 
 
 
 | 
 
Elmalı Terin | 
 
  | 
irmik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.12.2014 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103504 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2014 
1,979 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 tane golden elma
 
2 kaşık tereyağı
 
2 tane yumurta sarısı
 
1 tane vanilya
 
1 kase çilek reçeli
 
1 tane limon kabuğu rendesi
 
4 tane milföy hamuru
 
 
Elmaları soyup küçük küçük doğrayın sıvı yağla soteleyin. Streç filmle kaplı krem karamel kaplarına paylaştırıp bastırın ve soğutun. Yumurta sarısı, 60 gram tozşeker, limon kabuğu ve vanilyayı çırpın. Yumurta aklarını kalan tozşekerle çırpıp diğer karışımla birleştirin. Tereyağını fındık rengi alana kadar eritip sufle kabına aktarın. Yumurtalı karışımı ilave edin. 200 derece fırında 5 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 4e bölün ve soğuttuğunuz elma terinlere aktarın. Kabı ters yüz edip terini tabağa yerleştirin.çilek reçili döküp üzerine milföy hamurunuzu kura biye kalıbıyla şekil verip fırında pişirin tatlımızın üzerine koyup servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Elmalı Terin Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |