| 
 
 2 orta boy elma
 2 yumurta
 10 adet kuru incir
 1 çay bardağı süt
 1 paket kabartma tozu
 2 tatlı kaşığı tarçın
 Muskat rendesi
 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 çay bardağı kinoa unu
 2 adet dövülmüş ceviz
 
 Elmaları soyup rendeleyin. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Beyazlarını köpük oluncaya kadar mikser ile çırpıp bir kenara alın.
 Yumurta sarıları, sıcak suda bekletip yumuşattığınız sonrada ince kıydığınız kuru incirler, süt, kabartma tozu, tarçın, muskat rendesi ve zeytinyağını mutfak robotu veya blender'da çekin. Bu karışıma kinoa unu ve dövülmüş ceviz ekleyin ve iyice karıştırın. Son olarak çırptığınız yumurta beyazlarını da azar azar ekleyip yavaşça karıştırarak karışımı tamamlayın.
 Bu karışımı kek kalıbına alıp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında en az 40 dakika olmak üzere üstü kızarana kadar pişirin.
 
 
  
 
 |