| 
 
| 
 
 
 | 
 
Elmalı Tarçınlı Cızlak | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99813 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014 
2,233 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım litre süt
 
1 su bardağı ılık su
 
1 adet yumurta
 
1 paket kuru toz maya
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
4 adet kabukları soyulmuş rendelenmiş elma
 
1 kaşık toz tarçın
 
2 kaşık margarin
 
 
Önce rendelenmiş elmaları teflon tavaya koyun. suyunu çekene ve renk değiştirene kadar kısık ateşte kavurun. biraz toz şeker ve taçın ekleyerek ocağı kapatın. Geniş bir kapta süt, su ve yumurta üçlüsünü mikserle veya çatalla çırpın.kuru maya, toz şeker yağtuzu ekleyin. akışkan bir örneğin boza kıvamında olacağı için cizleme unu göz kararı unu ekleyerek karıştırın. sonra üzerine bir bez örtüp kabarmasını sağladıktan sonra, ya kızgın bir saç tavası üzerinde ya da teflon tavada veya cizleme tavaları var onların üzerinde yuvarlatıp göz göz yani delik delik olana kadar altlı üstlü çevirerek pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Elmalı Tarçınlı Cızlak Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |