https://www.elele.com.tr
Hamuru için:
8 milföy hamuru
İçi için:
4 elma
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
150 gi çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı esmer şeker
Üzeri için:
Yarım su bardağı pudra şeker
1 çay kaşığı tarçın
Elmaların kabuklarını soyup ikiye bölün. Çekirdekli kısmını çıkarın. Tereyağı ile şekeri tavada ısıtın ve karamelize edin. Üzerine elmaları ekleyip yumuşayıncaya kadar kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını tezgaha alın. Üzerlerine un serperek biraz açın. Ortalarına elmaları yerleştirin. Bir kasede ceviz içi, tarçın ve esmer şekeri karıştırın. Elmaların oyuk kısımlarına hazırladığınız şekerli ceviz karışımından paylaştırın. Hamurları köşelerinden tutarak bohça gibi kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker ve tarçın serpip servis yapın.
|