http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 kilogram süt
 
1,5-2 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 paket krem şanti
 
1.5 su bardağı şeker
 
1.5 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı hindistancevizi
 
İçi için:
 
3 adet elma rendesi
 
1 su bardağı ceviz
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Süt, un ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelip göz göz olunca altını kapatın. Vanilyayı ve tereyağını ilave edin. 5-6 dakika boyunca blender ile çırpın. Krem şantiyi de ilave ederek 2-3 dakika boyunca yeniden blender ile çırpın.
 
Fırın tepsisini ıslatın ve her tarafına eşit şekilde Hindistan cevizi serpin. Muhallebiyi tepsinin her tarafına eşit şekilde dökün ve 1 gün boyunca dolapta bekletin.
 
Elmaları rendeleyip bir tavaya koyun. 1 kaşık şekerle beraber 5-6 dakika karıştırın ve altını kapatın. İçine biraz tarçın ve cevizleri de ilave ederek harmanlayın.
 
Bu harcı dilimlenmiş muhallebilere birer kaşık koyup sarın. Dilerseniz üzerine ceviz koyarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 |